Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » 24. FINÁLE – den šestý

24. FINÁLE – den šestý

Šestý den FINÁLE začal dopoledne 10. ročníkem Panelu připravovaných hraných a animovaných projektů, který jako již tradičně spolupořádá České filmové centrum. Představeny byly ve třech blocích jednak filmy, které jsou těsně před dokončením (Lidice, Westernstory), ale také snímky ve fázi první verze scénáře. O zajímavých i méně zajímavých připravovaných projektech se budete moci dočíst v samostatném článku.

Kukyho přijel divákům představit Jan Svěrák a Iva Janžurová se rozhovořila po projekci povídky Cesta z filmu Co chytneš v žitě – například o rodinném divadle, spolupráci s režisérkou Alicí Nellis, způsobu tvorby postavy na divadle a ve filmu, důvodech zákazu činnosti v letech normalizace, zavzpomínala také na práci v rozhlase, která pro ni vždy byla namáhavá co do spolupráce s náročnými režiséry (Horčička, Melč).

Početná delegace doprovodila snímek Odcházení. Vedle Josefa Abrháma film uvedli Vlasta Chramostová, Stanislav Milota, producent filmu Jaroslav Bouček a šéfproducent ČT Jaroslav Kučera. Václav Havel, jenž nemohl kvůli nemoci přijet, se s diváky v sále spojil alespoň telefonicky. Na video se můžete podívat ZDE. Po filmu létala přes značně pokročilý čas (projekce skončila přibližně půl hodiny po půlnoci) z publika celá řada dotazů směrem k producentům a zejména Josefu Abrhámovi.

V sobotu FINÁLE končí, před slavnostním zakončením a vyhlášením jednotlivých ocenění (jako obvykle je přinese také ČT) však na diváky čeká řada projekcí. Namátkou Autopohádky, třetí Fimfárum, Osmdesát dopisů, Normalis, Přežít svůj život nebo Kočár do Vídně.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru