Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » La Película je ve svém středu

La Película je ve svém středu

FESTIVALY: La Película – LUCIE ZUBKOVÁ –

Ještě tři dny se bude v obou sálech pražského kina Světozor ozývat španělština, 7. ročník přehlídky La Película je ve svém středu. Pestrá programová skladba zahrnuje širokou škálu žánrů, ke zhlédnutí bude fantasy, horor, absurdní komedie i sociální drama nebo psychologicky laděné filmy.

Kromě aktuálních i archivních snímků ze Španělska jsou v nabídce také díla z Venezuely, která divákům přiblíží např. žánr tropického (politického) thrilleru. K tomu dopomůže i tvorba Romána Chalbauda, jednoho z nejvýznamnějších venezuelských režisérských osobností, „zakladatele“ tamní moderní filmové produkce. Uveden bude jeho poslední kvazidokument Dny moci (2011), který se zabývá politickými událostmi z přelomu 50. a 60. let a tehdejší snahou Rómula Betancourta o nastolení demokracie.

Kdo včera nestihl rotoskopovaný snímek Chico a Rita (2010, režie: Fernando Trueba, Javier Mariscal), může to napravit ještě v sobotu odpoledne. Kubánská hudba a americký jazz podkresluje příběh hudebníka Chica a zpěvačky Rity, který se odehrává v průběhu 40. a 50. let 20. století (do jejich života tak v roce 1959 zasahuje také kubánská revoluce). Stejně tak hororoví Vetřelci (2011, režie: Juan Carlos Fresnadillo) ještě dostanou další prostor, a to v sobotu večer. Snímek by se mohl zalíbit těm, kterým se v předešlých dnech zastesklo po americké produkci – hl. roli zde ztvárnil Clive Owen. Fantazie dvou dětí, jež se ve svém pokoji noc co noc střetávají se strašidelným vetřelcem bez obličeje, se ve snímku mění v děsivou realitu. Zajímavý bude také film Blog (2010, Elena Trapé) zabývající se aktuálně oblíbenou tematikou sociálních sítí, které výrazně ovlivňují styl života současných teenagerů. Příběh se inspiruje skutečnou událostí, kdy si parta znuděných amerických středoškolaček založila tajnou společnost. Značná část filmu je složená z chatování, z jakoby spontánních výpovědí a kamerových záznamů.

V příštím týdnu (20. až 26. února) se přehlídka La Película přesouvá do brněnského kina Art.

Více informací se dočtete v dřívější aktualitě nebo na webu festivalu.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 79

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru