Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Visegrad Film Forum

Visegrad Film Forum

Visegrad Film Forum
Ve dnech 17.–20. října 2012 se na půdě Filmové a televizní fakulty VŠMU v Bratislavě uskuteční druhý ročník mezinárodního projektu s názvem Visegrad Film Forum. Akce nabídne studentům, filmovým profesionálům a široké veřejnosti se zájmem o film řadu masterclassů a workshopů zaměřených na výrobu nízkorozpočtových filmů ve středoevropských podmínkách. Jako lektoři budou na Visegrad Film Forum působit zahraniční filmoví profesionálové, kteří se již dokázali uplatnit na evropském trhu.

1. ročníku projektu se loni zúčastnili vítěz Berlinale a jeden z hostů letošní Letní filmové školy Benedek Fliegauf, legenda polské kinematografie Krzysztof Zanussi, slovenský tvůrce Peter Kerekes a úspěšní dokumentaristé Vít Klusák a Filip Remunda. I letos organizátoři slibují zajímavá jména, jejichž kompletní seznam bude znám v průběhu srpna.

Visegrad Film Forum je rovněž platformou pro setkávání studentů z partnerských škol, na kterých se učí film. Vedle slovenské VŠMU se jedná o pražskou FAMU, budapešťskou SZFE, polskou školu v Lodži, slovinskou AGRFT v Ljubljani a rumunskou UNATC v Bukurešti. Jedním z cílů akce je vytvářet podmínky pro spolupráci mezi studenty a absolventy filmových škol ve visegrádském regionu, poskytovat jim praktické poznatky o mezinárodních koprodukcích a přibližovat proces vzniku nízkorozpočtových snímků ve všech produkčních fázích.

Visegrad Film Forum se uskuteční ve spolupráci se studentským filmovým festivalem Áčko a s podporou Mezinárodního visegrádského fondu a Slovenského audiovizuálního fondu.

tiskovou zprávu do češtiny přeložil a upravil Milan Hain

Oficiální stránky projektu

VFF na Facebooku

1. tisková zpráva v angličtině

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 133

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru