Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Přehlídka Be2Can slavila úspěch, chystá se další ročník

Přehlídka Be2Can slavila úspěch, chystá se další ročník

Přehlídka Be2Can slavila úspěch, chystá se další ročník
TISKOVÁ ZPRÁVA: Úspěšný první ročník Be2Can zahájil novou tradici – unikátní filmová přehlídka se v Čechách a na Slovensku uskuteční i příští rok – 

První ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů Be2Can, který se konal od 6. do 15. 10., vzbudil nadšené ohlasy a značný zájem příznivců současné kvalitní kinematografie. Pořádající mediální společnost Film Europe už potvrdila, že další ročník bude slavnostně zahájen 7. 10. 2015 v kině Lucerna.

Be2Can českým a slovenským divákům umožnil ve vybraných kinech, na Video-On-Demand v O2 Videotéce a na televizním kanálu Film Europe Channel vidět to nejlepší z festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Premiérové filmy promítané exkluzivně v několika kinech v rámci Be2Can budou následně uvedeny do běžné distribuce. Do konce roku startuje například Zimní spánek (Zlatá palma, Cannes 2014), Leviatan (Nejlepší scénář, Cannes 2014), Velkolepé muzeum (Berlín 2014), Dva dny, jedna noc (Cannes 2014). Do kin brzy zamíří také další prvotřídní filmy v distribuci Film Europe – Dead Snow: Rudý vs. mrtvý, Boj sněžného pluhu s mafií a Magické stříbro – Hledání kouzelného rohu.

fcbk_timeline

„Be2Can byl experiment a dnes můžu říct, že úspěšný. Do projektu se zapojila nejlepší kina v Čechách a na Slovensku, získali jsme dobrého VOD partnera v 02, posílili identitu Film Europe Channel a spustili unikátní Kino / VOD / TV filmový event. Mediální ohlas, domácí i zahraniční, stejně jako zájem diváků byl na to, že šlo o první ročník přehlídky, nadstandardní. Už dnes připravujeme dramaturgii Be2Can 2015, máme zamluvené filmy, které se určitě v Berlíně, v Benátkách anebo v Cannes 2015 objeví. Be2Can 2015 začne tradičně v kině Lucerna,“ potvrdil prezident mediální společnosti Film Europe Ivan Hronec.

Nesporná kvalita, desítky uvedených titulů, včetně několika premiér, a komplexní distribuční model opravňuje nazývat Be2Can velkým filmovým festivalovým echem. Be2Can probíhal na třech platformách: Devatenáct filmů bylo k vidění v pražských kinech Lucerna, Atlas a Evald, v kině Art v Brně, ve zlínském Velkém kině a Golden Apple Cinema, v kině Kotva v Českých Budějovicích a v bratislavském Kině Film Europe. Mezi divácky nejúspěšnější filmy patřily Vyšší moc, Kmen, Leviatan, Boj sněžného pluhu s mafií či Sils Maria.

Na padesát filmů zařadila do své nabídky Video-On-Demand služba O2 Videotéka. „Divácký zájem o festivalové filmy nás mile překvapil. Mezi top 5 nejpůjčovanějších snímků z této sekce se v minulém týdnu zařadily filmy Velká nádhera, Iron Sky, Život Adèle, Následky lásky a Tohle není Kalifornie,“ říká Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2. Festivalové filmy zůstanou v nabídce O2 Videotéky až do září 2015. Sedmačtyřicet festivalových titulů v rámci Be2Can odvysílal prémiový televizní kanál Film Europe Channel, který od roku 2011 přináší divákům ty nejzajímavější filmy z evropských zemí.

Be2Can v číslech:

Distribuční platformy: 3 (KINO & VOD & TV)
Počet kin (ČR): 7
Počet sedadel: 2 232
Počet filmů uvedených v kinech: 19
Počet kino premiér: 18
Počet festivalových premiér: 10
Počet filmů VOD: 51
Počet filmů TV: 47
Day & date premiéry: 3
Zlatá palma, Cannes: 4
Zlatý medvěd, Berlín: 2
Zlatý lev, Benátky: 3
Cena poroty: 10
Oscar: 6 (4x u filmu Fanny a Alexander)
Zlatý Glóbus: 3

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru