Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Eyal Sivan: The Specialist

Eyal Sivan: The Specialist

Eyal Sivan: The Specialist
STREAM ZDARMA: DAFilms.cz – Online retrospektiva Eyala Sivana (3.–16. 2. 2014)

Následujících 14 dní si můžete na portálu DAFilms.cz pustit celkem 12 filmových prací Eyala Sivana, izraelského dokumentaristy, teoretika a producenta, žijícího dlouhodobě v Paříži. Sivan se dlouhodobě věnuje politickým tématům, zejména izraelsko-palestinskému konfliktu.

V celovečerním debutu Aquabat-Jaber, passing through pozoruje život v palestinském utečeneckém táboře. Podobně se pak později v dokumentu Route 181: Fragments of a Journey in Palestine-Israel zaměřuje na skupinu vojáků izraelské armády. (…) Právě vztah politiky, paměti a víry Sivan otevřeně problematizuje ve snímku Izkor: Slaves of Memory, jenž se stal prvním ze série filmových děl, díky nimž se autor rozešel s oficiálními izraelskými institucemi.

Sivan ve svých dokumentech reflektuje různé podoby zla. Zachycuje genocidu a vraždění například v krátkých filmech Itsematsemba, Rwanda One Genocide Later a Burundi, Under Terror, ale také soud s „obyčejným člověkem“ Adolfem Eichmannem ve snímku The Specialist  Portrait of a Modern Criminal. Sivanův nejznámější film, který natočil spolu s Ronym Braumanem, si pusťte níže (je opatřen anglickými titulky).

Snímek o poslušnosti a zodpovědnosti, který čerpá z 350 hodin vzácného filmového materiálu natočeného během soudu s Adolfem Eichmannem v roce 1961 v Jeruzalémě, vykresluje portrét odborníka na řešení problémů, moderního zločince. Snímek byl inspirován kontroverzní knihou Hannah Arendtové „Eichmann v Jeruzalémě, zpráva o banalitě zla“.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru