Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Film o mobilizaci 1938 na Hithit.cz

Film o mobilizaci 1938 na Hithit.cz

Film o mobilizaci 1938 na Hithit.cz
AKTUÁLNĚ: Na konci září (režie: Milan Cyroň, Tomáš Uher) – Hithit.cz –

Pokud máte rádi nezávislou tvorbu či historická témata, doporučujeme vaší pozornosti chystaný snímek s názvem Na konci září. Ten připravují naši dlouholetí kolegové z 25fps Milan Cyroň a Tomáš Uher. O čem bude tento film pojednávat?

Film zahrnuje historické období let 1937 až 1950. Pojednává o osudech Jana Holého, účetního malé zlínské sodovkárny, který je roku 1938 povolán v rámci mobilizace k obraně Československa. V bunkru se potkává s řadou rozdílných mužů: komunistou, sudetským Němcem, Slovákem i synem legionáře. V očekávání války s nacistickým Německem prochází hrdina výraznou proměnou. Po tragickém střetu s německými vojáky při opouštění hranic odchází Holý do zahraničí, aby se stal součástí odboje. Druhá část filmu sleduje návrat Jana Holého do vlasti a jeho konfrontaci se změněnou společenskou situací.

Na webu Hithit.cz tvůrci shání 52 000 Kč a zatím se jim podařilo vybrat necelou třetinu této částky. Zbývá jim přibližně 10 dní. Odměny nachystali pestré – od digitálního downloadu filmu (100 Kč) přes jeho fyzickou kopii na DVD (300 Kč) po prohlídku předválečného bunkru (1400 Kč). Můžete si také zahrát jednu z epizodních úloh během letního natáčení (2000 Kč).

Tato autorská dvojice, známá jako Ovínění, má za sebou mj. detektivní thriller Bezejmenné, který bude k vidění v srpnu na hradě Křivoklát na Noir Film Festivalu. Na snímku spolupracují další známá jména nezávislé studentské a amatérské tvorby: Andy Fehu, jenž se postará o střih, a Lukáš Masner, který je kameramanem filmu. Autorem plakátu (součást jedné z odměn) je Zdeněk Vévoda.

Na konci září

Režie a scénář: Milan Cyroň a Zdeněk Vévoda
Kamera: Lukáš Masner
Střih: Andy Fehu
Hudba: Ondřej Broska
Zvuk: Jan Tomšů
Hrají: Martin Sítek, Jirka básnička, Zdeněk Vévoda, Štěpán Tomešek, Ján Smolka, Lukáš Hodný, Klára Bednaříková, Michal Madro, Hana Daňková, Antonín Strachota, Tomáš Strachota

Hithit kampaň filmu
FB stránka Na konci září

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru