Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Kůstek 7: Koruna z rohů

Kůstek 7: Koruna z rohů

Kůstek 7: Koruna z rohů
RECENZE – KOMIKS: Kůstek, kniha sedmá: Koruna z rohů (Jeff Smith) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Příběh Ferdy Kůstka a jeho bratranců Podfy a Švandy, kteří se během svého putování z rodného města zapletli do netušených dobrodružství, je u konce. Zatímco v předposledním dílu si Jeff Smith připravoval půdu pro velké finále a k dramatu se teprve schylovalo, sedmá kniha představuje vrchol celé série – akční jízdu od začátku až téměř do konce. Příliš se toho nenamluví. Na velké rozprávky totiž není čas, protože protivníci na hrdiny útočí téměř ze všech stran.

Babča Ben se snaží ubránit hradby města, což je na první pohled nemožný úkol. Neustálé boje o město by mohly působit repetitivně, kdyby se děj držel na jednom místě, ale sledujeme několik linií, které se propojují. Trnka s Kůstkem se snaží najít způsob, jak zničit Locustu, bratranci mají co dělat, aby se postarali o Barnabáše a cenný povoz (nejen) se senem, ale hlavně o holé životy.

kustek

Ohrožení je všudypřítomné, Šípka je děsivá, ale čas a prostor na humor se najdou, třeba když Mistr Švandovi nabízí k vylepšení pokrmu svůj proslulý pivní sýr, který známe dobře z dřívějška. Do dění se opět zapojí staří známí jako krysák Barnabáš, drak, Ostrozub, hladová dvojice „soudruhů“ krysáků, kteří by tak rádi ochutnali zapékanky, a další. Vynikající k7vykreslení emocí postav je u Jeffa Smithe samozřejmostí (rozzuřený Ferda Kůstek, vyděšený Barnabáš, s urputností bojující babča Ben ad.), ale vyzdvihnout je třeba práci s prostorem, například scény odehrávající se ve výšce, které asi akrofobikům nebudou příjemné.

Dojde na Trnčiny sny o dracích, které charakterizuje fantastická práce s černou plochou a svit dračích očí (jako v první knize), i na vyprávění událostí z dávné doby (retrospektiva s dračí královnou Mim), jež se vztahují k aktuálnímu dění. Koruna z rohů je prostě uzavřením epického příběhu se vším, co k tomu patří.

Smutek nad tím, že se velké dobrodružství uzavřelo, si lze umenšit pátráním po spin-offech Kůstka, další tvorbě Jeffa Smithe nebo třeba prohlížením původních obálek série.

Jeff Smith

Kůstek 7: Koruna z rohů

220 černobílých stran
329 Kč
CREW 2014

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru