Zde se nacházíte: 25fps » Světový film » Majdan

Majdan

Majdan
STREAM ZDARMA: Majdan (režie: Sergej Loznitsa, 2014) – 13.–21. 12. na DAFilms.cz –

První světová online retrospektiva režiséra Sergeje Loznitsy se dočkala velkolepého zakončení strepo dvoutýdenním uvedení desítky režisérových dokumentárních snímků nabízí portál DAFilms.cz exkluzivní možnost zhlédnout aktuálně diskutovaný a ceněný snímek Majdan.
Ukrajinskou revoluci, která započala na přelomu zimy minulého roku jako protestní hnutí proti bývalému prezidentovi země Viktoru Janukovyčovi, ve filmu režisér zachytil pomocí dlouhých záběrů davových scén, které roztříštil momenty bezprostředního násilí střetů policie s demonstranty natočenými na mobilní telefon.
Proč se Loznitsa rozhodl právě pro tento režisérský přístup? „Je to lidové hnutí a já jsem ve svém snímku chtěl ukázat, že jeho předmětem je právě lid. Kdybych se zaměřil na jednotlivé postavy – na pouhé dvě, tři, čtyři, pět postav – už by se nejednalo o příběh celého národa. Už by to bylo jen o jednotlivých postavách…“ (Filmcomment, 3. 11. 2014)
Snímek MAJDAN, který byl premiérově uveden během zvláštní projekce na festivalu v Cannes, si již vysloužil několik mezinárodních ocenění. Hlavní filmovou cenu získal například na rumunském Astra Film Festivalu, naposledy pak zvítězil před několika dny na dokumentárním klání 55. ročníku italského Festivalu Dei Popoli v Miláně.

 

Majdan (Maidan)

Režie: Sergei Loznitsa
2014 / Nizozemí, Ukrajina / 128 min.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru