Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Benátský syndrom

Benátský syndrom

Benátský syndrom
STREAM ZDARMA: The Venice Syndrome – DAFilms.cz (od 26. května do 1. června) –

Portál DAFilms nabízí tento týden ke zhlédnutí zdarma čtyři snímky z loňského ročníku festivalu Open City Docs Fest, který atraktivním filmovým programem a mnoha dalšími akcemi oživuje londýnské ulice.
Filmy Tchoupitoulas a Karaoke Girl odhalují nečekanou tvář města v jeho noční podobě. Zatímco film bratrů Rossových krouží ve vizuálně působivých obrazech nočním panoramatem New Orleans v doprovodu tří spřízněných hlavních hrdinů, snímek Karaoke Girl koncentruje noční Bangkok okolo jediné ústřední postavy „dívky noci“, mladé vesničanky Sa, živící se vlastním tělem. Fascinující výlet do dětské mysli nabízí ambiciózní snímek Wonder House režisérky Oonagh Kearney, kombinující tanec, stop-motion animaci a názory vědců.

Pozornost si zaslouží také The Venice Syndrome Andrease Pichlera, který byl uveden mj. na 48. ročníku MFF Karlovy Vary. Vydejte se do Benátek a poznejte toto město z pohledu místních. Turisticky nesmírně populární Benátky opouští obyvatelé, ale přijíždí čím dál více turistů. V noci se proměňují v město duchů, kterým proplouvají lodi plné turistů, kteří si nechtějí nechat kazit svou iluzi a nezajímá je realita Benátek. Tedy špatná bytová a sociální situace. Jeden z aktérů dokonce tvrdí, že se Benátky stanou čistě turistickou atrakcí jako Disneyland.
Po zhlédnutí dokumentu doporučujeme pustit si mysteriózní snímek Nicolase Roega Teď se nedívej (Don’t Look Now, 1973) s Donaldem Sutherlandem v hlavní roli.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru