Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Crew č. 48: Ochutnávač jede, Blacksad dojímá

Crew č. 48: Ochutnávač jede, Blacksad dojímá

Crew č. 48: Ochutnávač jede, Blacksad dojímá

RECENZE – KOMIKS: Crew č. 48 – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Na minulé číslo CRWe jsem pěla jenom chválu a dost podobné je to i tentokrát. 48. CREW nabídla opět trojici příběhů, které stojí za pozornost:

Lamia, zasazená do fikčního světa Mýtů, představuje ochutnávku z řady Fairest. Rozhodně potěší fanoušky Mýtů přítomností dvojice Kráska a Zvíře, o jejichž vztahu se zde dozvíme zas o něco víc. Atmosferický příběh zasazený do zakouřených barů L.A. druhé poloviny 40. let si asi nejvíc užijí fanoušci hard-boiled detektivek a noirových filmů, kteří ocení mj. přítomnost  zrádně krásné titulní femme  fatale a voice-over protagonisty, který v retrospektivě vypráví o svém setkání s osudovou ženou.

crewDruhá část Ochutnávače je ještě lepší než první a budu se asi opakovat už se těším na souborné vydání, protože tenhle originální a zábavný příběh si ho zaslouží… Co nejdřív, prosím! Pro Tonyho Chu, obdařeného nezáviděníhodným nadáním, to po nástupu do FDA nevypadá moc dobře. Musí se potýkat s nesnesitelným šéfem, který ho nazývá Zrůdislavem. Naštěstí má Tony podporu v parťákovi Masonovi, který disponuje stejnými schopnostmi jako Tony. Další porce nechuťáren (nic pro slabší povahy) a hodně solidní akce je tu a tentokrát si v příběhu vedle dalšího jídla „zahraje“ proklatě staré sushi. V neposlední řadě se v příběhu několikrát mihne zajímavá postava, které si víc užijeme v následující části příběhu…

Ještě než se začteme do posledního příběhu 48. čísla CRWe, Velké odhalení přináší informace o tom, co nás čeká v roce 2016. Příznivce mangy potěší plánované vydání All You Need is Kill, komplet v jediné knize. Za zmínku stojí také CREWní „návrat do světa Marvelu“, adaptace tří povídek Ondřeje Neffa, jichž se ujal Michal Suchánek, a v edici  MDEK vydání dvou příběhů Grzegorze Rosinského (tvůrce Thorgala).

V minulém čísle jsme Blacksada opustili in medias res, zrovna když se smolař Chad dostal do další nezáviděníhodné situace. Dokončení amerického příběhu je vyváženě akční a zároveň dojemné, tak jak to scenárista Juan Díaz Canales umí. Nepřekvapí jako obvykle báječná výtvarná stránka, kterou má na starosti Juanjo Guarnido. Ať už jde o vystižení charakterů a emocí postav nebo vykreslení atmosféry (zapadující slunce barevně dotvářející posmutnělou náladu postav během cesty vlakem do Chicaga), tedy věci, které Blacksada řadí mezi vrcholné komiksy, to všechno je přítomno. Na Blacksada se vždycky vyplatí čekat.

Říjnové 49. číslo přinese vedle pokračování Ochutnávače další příběh, který napsal Neil Gaiman a nakreslil Mike Zulli (47. číslo nabídlo jeho povedenou Cenu), nazvaný Dcera Sov. Dalším velkým lákadlem je Hellblazer: Rudá hrobka, jejíž první část nabídne pátrání Johna Constantina po magické zbrani. Takže to vypadá, že CREWnímu vychvalování jen tak konec nebude…

CREW 48

srpen 2015
komiksový magazín vydává Crew
brožovaný, 74 barevných stran, 149 Kč
(v prodejnách Komiksového ráje a při předplatném 99 Kč)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru