Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » 49. Crew: John Constantine je zpět

49. Crew: John Constantine je zpět

49. Crew: John Constantine je zpět

RECENZE – KOMIKS: Crew2 č. 49 (říjen 2015) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Říjnová 49. CREW se nese v duchu předchozích našlapaných čísel. Vrací se John Constantine, se kterým jsme se rozloučili svazkem Popel a prach. Čtenost nebyla taková, jaká by se patřila, takže Hellblazer byl nějakou dobu u ledu. Nyní se vrací a jeho zmrtvýchvstání si zaslouží vysvětlení, protože leckomu mohly snadno uniknout všechny souvislosti. Jak se dočteme, sérii scenáristicky po Brianu Azzarellovi převzal Mike Carey, který protagonistu vzkřísil. V číslech 49–52 si budeme moct přečíst kompletní čtyřdílný příběh Rudá hrobka mimo úvodní dva sešity, které budou zahrnuty v knižním vydání, k němuž doufejme dojde. Předchozí hellblazerovské knihy zrecenzoval kolega Jaroslav Stuchlý, který Johna Constantina trefně popsal jako „ošuntělého mága a cynického okultního detektiva s kousavými průpovídkami a vášnivou zálibou v cigaretách“. Constantina jen tak něco  z míry nevyvede, ale občas se nad tím, co se zrovna odehrává, musí zatvářit překvapeně i on. Díky kresbě Marcela Frusina  a barvě Lee Loughridge má příběh plný okultních prvků parádní atmosféru.

pcs_1-1444740301Předtím, než se čtenář pustí do Ochutnávače, se může naladit na blížící se vydání dalšího svazku z edice MDEK – komiksového eposu Druuna. Ale honem za Tonym Chu:  Ochutnávač je čím dál lepší a budu se opakovat, ale až ho svážou, bude to pecka. Tvůrci to ve třetí části pořádně rozbalili a důrazně uvedli na scénu napjatě očekávanou ženskou hrdinku, která má takové schopnosti, které neustojí ani hodně silný žaludek. Všechno naznačuje, že příště to bude ještě šílenější jízda.

Zklidnění na závěr. Působivou povíku Neila Gaimana ze sbírky Kouř a zrcadla opatřil parádní kresbou Michael Zulli. Dcera sov je zpracována jako vyprávění „veselé“ báchorky, na které přeci nemůže být nic pravdy. Nebo…?

Co očekávat od speciálního prosincového 50. čísla? Zvýšenou gramáž, historii tohohle zajímavého magazínu a další překvapení. Pochopitelně také čtvrtou část Ochutnávače a druhou část Hellblazera. Bude taky hodně zajímavé přesvědčit se, jak moc svérázně se s Batmanem vypořádal Bill Willingham v Městské legendě (Batman – Legends of a Dark Knight: Urban Legend).

CREW 49

říjen 2015
72 stran
99 Kč
CREW, Praha 2015

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru