Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Fokus Fest nahlédne do nitra fikce

Fokus Fest nahlédne do nitra fikce

Fokus Fest nahlédne do nitra fikce

TISKOVÁ ZPRÁVA: Fokus Fest

Do semilského kina Jitřenka se v říjnu vrátí filmová přehlídka Fokus Fest, která se tak po úspěšném prvním ročníku dočká v termínu 9.-11. října pokračování. Festival se opět na víkendové ploše zaměří především na progresivní tituly propojené formálními nebo tematickými motivy. Sekce pojmenovaná V nitru fikce se tentokrát bude věnovat fenoménu metafikčních snímků, jež přímo odkazují ke vzniku fikčních děl a dávají sebevědomě najevo svou vlastní umělou konstrukci. Metafikční tituly výrazně komunikují s divákem a slouží jako prostor pro přímou tvůrčí výpověď nebo experimentování s možnostmi filmového média. „Náš program se stejně jako v loňském roce nebude řídit striktním rozlišováním filmů na artovou a mainstreamovou tvorbu. Důležitý pro nás bude především svébytný přístup k fenoménu fikce ve fikci,“ doplňuje dramaturg Martin Kos.

FF_15_fcb_SEKCE

Projekce filmů z hlavní festivalové sekce budou stejně jako v prvním ročníku doplněny lektorskými úvody, odbornými přednáškami či hudebním programem. Novinkou druhého ročníku však bude rozšíření filmového programu o další sekci, která představí dílo významné filmařské osobnosti a vytvoří další alternativu, jak strávit celý festivalový víkend. Náplň této druhé sekce pořadatelé představí 23. května v Lomnici nad Popelkou na akci Ahoj kino!, která se uskuteční na podporu místního kina (více informací k akci na Facebooku).

Další informace o filmovém programu, hostech a interpretech budou organizátoři již brzy představovat na webu www.fokusfest.cz nebo na svém oficiálním facebookovém kanálu (facebook.com/fokusfest).

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru