Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Mýty 7: Arabské noci (a dny)

Mýty 7: Arabské noci (a dny)

Mýty 7: Arabské noci (a dny)
RECENZE – KOMIKS: Mýty 7: Arabské noci (a dny) (Bill Willingham) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

V sedmé knize série, jež byla před pár dny oceněna českými fanoušky na Crweconu, do Mýtova přijíždí vyslanci arabských Mýtů, kteří jsou přes svou značnou nelibost nuceni žádat vedení města o pomoc. Zásadní postavou se ukáže být Frau Totenkinder (neboli paní Mrtvéděti), o níž už víme, že to není jen tak nějaká babča, která tráví své volné chvíle pletením. Nedočkáme se příliš dramatické zápletky, vše je vyřízeno až překvapivě rychle. Navíc arabské Mýty jsou vyobrazeny značně stereotypně záporák už nemůže vypadat a jednat záporněji, kontrast k němu tvoří jiná postava, která si naopak oblíbí způsob života v Mýtově. Tím zajímavějším jsou vztahy mezi postavami, které známe z dřívějška (Kráska a Krásný princ, Červená Karkulka a Mucholap, jenž snad dostane v budoucnu víc prostoru), a samozřejmě i osudy Modráka, jemuž se dostane trestu, který nečekal. pcs_0-1430766398Pouze zmíněn je Zlý vlk, i přes svou nepřítomnost stále jedna z klíčových postav. Opět bychom se s ním měli setkat v následujícím svazku nazvaném Vlci který by měl vyjít v říjnu tohoto roku.

Ale abych nepředbíhala, sedmý svazek Mýtů nabízí rovněž Baladu o Rodneym a June, tedy dvou dřevěných vojácích, kteří kvůli své lásce touží stát se lidmi. Ovšem cena za splněné přání je značně vysoká. Kresba Jima Ferna k příběhu pasuje a Balada mě bavila víc než samotné Arabské noci (a dny). Jsem zvědavá na další vývoj příběhové linie této dvojice.
Šestka Mýtů byla dle mého názoru lepší. Nicméně úroveň série je stále dost vysoká, kresba hlavního výtvarníka Marka Buckinghama ani ilustrace dalších výtvarníků, tvořící předěly, nezklamou.  Příběh si přes jisté výhrady většinu času udržuje slušnou dávku zábavnosti a dostane se i na rafinované scény třeba když je děj jakoby pozastaven v momentě, kdy Krásný princ svádí Krásku a zdá se, že mu podlehne. Čtenář je nucen obrátit stránku, aby se dozvěděl, zda se tak skutečně stalo.

Nezbývá tedy než se těšit na již zmíněný osmý díl, který jak věřím opět scenáristickou laťku posune o kousek výš a poskytne dostatek prostoru a smysluplnou akci oblíbeným postavám.

Mark Buckingham, Bill Willingham

Mýty 7: Arabské noci (a dny)

brožovaný, 144 barevných stran, 399 Kč
Překlad: Ludovít Plata
Vydala CREW

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru