Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Mýty poosmé: Vlkův návrat

Mýty poosmé: Vlkův návrat

Mýty poosmé: Vlkův návrat

RECENZE – KOMIKS: Mýty 8: Vlci (Bill Willingham, Mark Buckingham ad.) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Po sedmém svazku ceněné komiksové série Mýty, který mě trochu zklamal (recenzi si můžete přečíst zde), se naplnila má očekávání, že Bill Willingham v následující části vytáhne opět něco silnějšího ze svého scenáristického arsenálu. Jak je z titulní stránky patrné, dojde k reunionu dvojice Sněhu a Zlý vlk. Ale nebude to pochopitelně tak úplně jednoduché. Vedle sešitů 48–51 svazek obsahuje rovněž Speciální cestovatelský dodatek (nové mapy mytických území ve všedním světě) a Willinghamův kompletní scénář k padesátému sešitu.

pcs_1-1444040706Sešity 48 a 49 sestávají z Mauglího (náročného a dlouho neúspěšného) pátrání po Wolfim. Už od prvních stránek, které vtipně zapojují azbuku do promluv postav, má příběh šmrnc, ku prospěchu je „přepínání“ mezi děním v divočině a na Farmě. Tajný agent Mauglí s chutí odloží oblek, na který si za ta léta byl nucen zvyknout, a v řadě soubojů zúročí to, že jej vychovali vlci. To, co mezitím dělal Wolfi, který nechtěl být nalezen, asi příliš nepřekvapí. Každopádně málokterého fanouška série asi nechá chladným, že je jedna z nejzajímavějších postav zpátky ve hře.

Padesátý sešit A žili šťastně až do smrti dává prostor další akční nadílce a následnému setkání Wolfiho a Sněhu. Bill Willingham si opět neodpustí paralely mezi děním ve světě Mýtů a konflikty v reálném světě. Příběh by podle mého názoru fungoval stejně dobře, ne-li lépe bez těchto analogií (Kapitola čtyři: Analogie s Izraelem), ale Willingham využívá toho, že jako autor může dát najevo svůj názor na problematiku palestinsko-izraelského konflikt, kde jeho veškeré sympatie má izraelská strana. Pokud je tak složitý konflikt zredukován na pár komiksových políček, dochází k dost nešťastnému zjednodušování, což je u jinak propracovaného komiksu dost velká škoda.

Jedenapadesátý sešit nabízí krátký, ale neméně zábavný příběh Velcí a malí, ve kterém se ambiciózní a neodbytná Popelka skutečně vyznamená, neváhá se zmenšit a vyřešit jeden nepříjemný problém, aby dosáhla podpisu důležité smlouvy.

Na závěr se sluší dodat poněkud zevšednělé přání: Už aby tu byl devátý svazek, ve kterém bychom si opět měli víc užít Pinocchia, který si bude muset vybrat, na kterou stranu se přidá…

Bill Willingham, Mark Buckingham, Steve Leialoha, Shawn McManus

Mýty 8: Vlci

Nakladatelství CREW, Praha 2015
160 barevných stran
Doporučená cena: 439 Kč (v e-shopu CRWe: 395 Kč)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru