Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Soutěž o lístky na film Pestrobarvec petrklíčový

Soutěž o lístky na film Pestrobarvec petrklíčový

Soutěž o lístky na film Pestrobarvec petrklíčový

SOUTĚŽ o 2×2 lístky na projekce filmu Pestrobarvec petrklíčový v Praze a Brně

Tento týden distribuční společnost Aerofilms do českých kin uvádí temné melodrama Pestrobarvec petrklíčový (The Duke of Burgundy, 2014) od britského režiséra Petera Stricklanda, který na sebe v minulosti upozornil snímky Katalin Varga (2009) a Berberian Sound Studio (2012).

V atmosferickém, podmanivém snímku, který distributor označuje jako „cinefilní lahůdku“, vystupují pouze ženy: sběratelka motýlů Cynthia a její milenka Evelyn, které žijí na chátrajícím šlechtickém sídle v izolaci od okolního světa. Hrají spolu zvláštní erotickou a mocenskou hru, kterou testují hranice svého vztahu a která má být podle režiséra vyhrocenou metaforou obecného fungovaní partnerských vztahů. Výhradně ženské postavy mají také pomoci divákovi zbavit se genderových stereotypů při posuzování jejich motivů a chování. „Nepřipadalo mi moudré udělat buď z dominantní, nebo ze submisivní postavy muže,“ uvedl Strickland, který svým filmem skládá poctu erotickým filmům 70. let.

Konkrétních inspiračních zdrojů režisér uvedl hned několik, mezi nimi i jeden český snímek. Pokud uhodnete který, napište nám do pátku 17. 4. do 13.00 na info@25fps.cz a můžete vyhrát po 2 lístcích na projekce v Praze (20. 4., 18.30, Světozor) a Brně (21. 4., 18.00, Scala). V e-mailu uveďte, které kino preferujete.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru