Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Crew 52: Loučení

Crew 52: Loučení

Crew 52: Loučení
RECENZE – KOMIKS: Crew2 č. 52 – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Jiří Pavlovský a Petr Litoš oznámili, že 52. číslem „končí současná podoba Crwe“. Je to zpráva, která řadu fanoušků rozesmutnila, ale redaktoři podle svých slov začínají „uvažovat o zbrusu nové a zase odlišné Crwi, (…) o obšírnějším magazínu, který by nám umožnil zase představit nějaké zbrusu nové komiksy, dát víc prostoru Evropě a textům…“ Zároveň redakce Crwe přišla s projektem měsíčního video magazínu Komiksář. Když k tomu připočteme opravdu pilnou publikační aktivitu čítající řadu pozoruhodných titulů (chystá se např. Klub rváčů 2), není třeba zas tolik smutnit.

crew52Kterými příběhy se Crew (prozatím) rozloučila? Druhý díl městské fantasy Ekhö dal slečně Draapulové i panu Podrovovi zabrat. Prozkoumávání drogových návyků obyvatel New Yorku není ničím ve srovnání s odhalením tajemství veverčáků. Platí to, co jsem psala minule: tahle série vypadá hodně slibně. Má švih, je vtipná, hodně dobře nakreslená – práce s barvou tu funguje, vykreslení prostředí do detailu, prostě vypiplanost, na kterou je radost koukat. Když k tomu přičteme neustálé hašteření mezi ústřední dvojicí a nepředvídatelný svět plný zvláštních tvorů, o zábavu je postaráno.

Lobo je legenda. A jak napsal kolega Jaroslav Stuchlý ve svém článku nazvaném Lobovy sebrané spisy: „Dalo by se říct, že Lobo patří mezi kmotry, kteří stáli u zrodu comicsového magazínu CREW. Povídka Pěkně prsatý propadák se totiž objevila hned v prvním čísle, načež se tento antihrdina na jeho stránky pravidelně vracel.“ Lobo se opět (a symbolicky) vrací, aby názorně ukázal, že odvykání není žádná sranda. Jen u někoho můžou nést abstinenční příznaky větší bezpečnostní rizika… Scénář Alana Granta skvěle ztvárnil Carlos Ezquerra. V hlavní roli Lobova mimika na sto a jeden způsob.

Závěrečná čtvrtá část Hellblazer: Rudá hrobka mě nepřesvědčila, že John Constantine by si třeba někdy v budoucnu mohl získat mé sympatie, i když jako správný cynik hláškoval vydatně. Každopádně jsem si znovu užila kresbu Marcela Frusina.

Crew2 č. 52

72 barevných stran, 149 Kč
(v prodejnách Komiksového ráje,  při předplatném a v e-shopu 99 Kč)
vydalo nakladatelství CREW

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru