Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » „Bizarní veledílo“ Dívka jménem Patience na Hithit.cz

„Bizarní veledílo“ Dívka jménem Patience na Hithit.cz

„Bizarní veledílo“ Dívka jménem Patience na Hithit.cz

KOMIKS: Dívka jménem Patience na Hithit.cz

Nakladatelství Trystero, které se na české komiksové scéně uvedlo vydáním výtečného undergroundového autobusu Paula Kirchnera (recenzovali jsme zde), oficiálně spouští 11. června crowdfundingovou kampaň na podporu titulu Dívka jménem Patience Daniela Clowese. Vyjde česky v září 2016 a aby mohl být vydán v té nejlepší kvalitě, je zapotřebí podpory fanoušků. Nejnákladnější částí projektu je náročný čtyřbarevný tisk. Na Hithitu lze knihu získat za speciální cenu 500 Kč, v digitálním formátu za 300 Kč, připraveny jsou i další odměny jako tašky, samolepky, výhodné kombinace papírového a digitálního vydání ad. V běžné distribuci bude kniha k mání za maloobchodní cenu 699 Kč. Dívka jménem Patience bude distribuována také na Slovensku. Více o projektu se dozvíte na hithit.com/cs/project/2532/divka-jmenem-patience.

Datum vydání: září 2016
Cena: 699Kč
ISBN: 978-80-906058-1-7
pevná vazba, 180 stran, plnobarevný tisk

FB nakladatelství Trystero
Web nakladatelství Trystero

O komiksu

patPatience a Jack čekají, až se zabarví těhotenský test. Dvě čárky – miminko je tedy na cestě. Radost se mísí s úzkostí a strachem, zda jsou na rodičovství vůbec připraveni. Netuší ale, že jejich životy brzy naberou naprosto nečekaný směr a změní se v existenciální horor, v němž se vraždí i cestuje časem. Přežije tuto psychedelickou odyseu alespoň jeden z nich?

Dívka jménem Patience je propracovaným komiksovým románem, v němž se stírá hranice mezi realitou, fantazií a šílenstvím. Mnohovrstevnaté vyprávění se odehrává na několika časových rovinách a v polohách, které jsou nejen vizuálně extravagantní, ale také nečekaně emocionální. Dívka jménem Patience je se svými 180 stranami autorovým doposud největším a nejambicióznějším dílem, na kterém pracoval celých pět let.

O autorovi

clovesDaniel Clowes (1961) je americký komiksový tvůrce, ilustrátor a grafik.

Narodil se v Chicagu a vystudoval na Prattově institutu v newyorském Brooklynu. V letech 1989 až 2004 vydával komiksovou sérii Eightball, v níž představil některá svá nejdůležitější díla, která později vyšla i samostatně: Jako sametová rukavice odlitá ze železa (Like a Velvet Glove Cast in Iron, 1993, č. 2005), surreálný příběh o muži, který začne hledat svoji exmanželku poté, co ji zahlédne ve fetišistickém filmu, Pussey! (1995), satirický náhled do prostředí komiksových nakladatelství, Ghost World (1997) a David Boring (2000), vyprávění o neprůbojném muži, který se snaží nalézt „dokonalou ženu“ a dozvědět pravdu o otci, kterého nikdy nepotkal.
V románu Ghost World, kterým Clowes prorazil do širšího kulturního povědomí, sledujeme bezcílné bloumání Enid a Rebecky, dvou cynických adolescentek, které se po svém vyrovnávají s koncem bezstarostného dospívání. Román se stal bestsellerem a byl přeložen do 17 jazyků. V roce 2001 ho zfilmoval režisér Terry Zwigoff s Thorou Birchovou, Scarlett Johanssonovou a Stevem Buscemim v hlavních rolích, Clowes se podílel na tvorbě scénáře.
Po ukončení série Eightball vydal Clowes několik plnobarevných komiksových románů, především romány Wilson (2010) o neurotickém misantropovi (v roce 2016 bude mít premiéru stejnojmenná filmová adaptace s Woodym Harrelsonem a Laurou Dernovou v hlavních rolích), Mister Wonderful (2011) o samotáři, který opovrhuje sám sebou a ocitne se na schůzce naslepo s krásnou dívkou, a The Death-Ray (2011) o hubeném teenagerovi, který zjistí, že díky kouření získává nadpřirozené schopnosti.
Jeho posledním komiksovým dílem je Dívka jménem Patience (Patience, 2016). Clowes získal během své kariéry několikrát Cenu Willa Eisnera (Eisner Award), několikrát Cenu Harveyho Kurtzmana (Harvey Award) a jednou Cenu PEN Klubu za komiks (PEN Award for Graphic Literature). Byl také nominován na Oskara za scénář k filmu Ghost World. Žije v kalifornském Oaklandu s manželkou Erikou a synem Charlesem.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru