Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Hlas vody a další dokumenty zdarma na DAFilms.cz

Hlas vody a další dokumenty zdarma na DAFilms.cz

Hlas vody a další dokumenty zdarma na DAFilms.cz
STREAM ZDARMA: Hlas vody a další dokumenty na DAFilms.cz (4.10. dubna)

Dokumentární klasiku Hlas vody (1966) Berta Haanstry a dalších sedm pozoruhodných snímků nabízí v tomto týdnu portál DAFilms.  Polovina filmů je k dispozici zdarma, druhá čtveřice za drobný poplatek. Neváhejte a pusťte si dokumenty takových režisérských osobností jako Gianfranco Rosi nebo Laila Pakalniņa.

Stream zdarma:
Cold Water – Na rituálních oslavách Svatého Bartoloměje pomáhá lidem ponořit nohy do studené vody pocit rozčarování. Je to jako šepot, který nedbá na zkreslenou hudbu rozléhající se po pláži. Zklamaní lidé úpěnlivě prosí nebe o to, čeho nemohou dosáhnout na zemi. Kolik je snů, které se neodváží snít?
Songhua – Řeka Sung-chua vtéká do města Cha-r-pin v severovýchodní Číně, kde představuje jediný vodní zdroj pro čtyři miliony tamních obyvatel. Snímek je portrétem různých lidí, kteří se setkávají na pomezí řeky a města, a etnografickou studií intimních činností, jako je práce či hra.
The Ferry – Přes řeku pluje trajekt. Jeho práce je nekonečná. Převáží lidi z jednoho břehu na druhý, z jedné země do druhé, bez ustání, bez ohledu na roční období. Snímek vykresluje drobný portrét přívozu pendlujícího mezi městečky Piedruja a Druja na hranici mezi Lotyšskem a Běloruskem v raných devadesátých letech, kdy se začal drolit Sovětský svaz a Lotyšsko získalo nezávislost.
The Voice of the Water – Holandsko a voda jsou spolu nerozlučně spjaty. Ve své útěšlivé podobě představuje voda místo práce a potěšení, v té opačné pak hrozbu a neštěstí.

Zpoplatněné filmy:
BoatmanGianfranco Rosi se vydává na cestu lodí po řece Ganze spolu se svým kormidelníkem Gopálem. Během plavby potkávají turisty i Indy, kteří se koupou, pracují či meditují. Ve sledu drobných portrétů Rosi zachycuje život na březích posvátné indické řeky.
Broadway. Black Sea – Kaleidoskopický portrét černomořského letoviska v průběhu jedné prázdninové sezóny. Snímek je z velké části bez autorského komentáře, filmaři se spokojí s klidným obhlížením kempů, pláží a tržišť, které nabízí rozmanité obrazy a zvuky.
Leviathan – Ve vodách, kde Melvillova velrybářská loď pronásledovala bílou velrybu, film zachycuje střet mezi člověkem, přírodou a strojem. Prostřednictvím více než desítky kamer zmítaných mořským podnebím a předávaných z rukou filmařů do rukou rybářů a zpět vznikl kosmický portrét jedné z nejstarších lidských činností.
The Yellow Bank – V krátkém dokumentu zachycujícím nejdelší zatmění slunce 21. století se divák ocitá na kontemplativní projížďce ve člunu po řece Chuang-pchu v čínské Šanghaji. Režisér snímku J. P. Sniadecki, který v Šanghaji před devíti lety pobýval, používá zatmění jako katalyzátor, jehož pomocí zkoumá, jak počasí, světlo a zvuk ovlivňují městské architektonické prostředí během tohoto velice vzácného jevu.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru