Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Ledničtí se vydají na bojiště první světové války

Ledničtí se vydají na bojiště první světové války

Ledničtí se vydají na bojiště první světové války

POZVÁNKA na přehlídku Filmová Lednice

Od pátku 9. do neděle 11. září proběhne v Lednici první ročník přehlídky s názvem Filmová Lednice. Program s mottem NA BOJIŠTÍCH PRVNÍ VÁLKY láká mj. na exkluzívní projekce snímků tematicky zaměřených na první světovou válku, němý film s živým hudebním doprovodem, přehlídku prvorepublikové módy nebo přednášku Život legionáře.

Filmová Lednice má ambici každoročně oživovat jedinečná místa Lednicko-valtického areálu filmovými projekcemi a doprovodným kulturním programem. „Rádi bychom do zdejšího regionu přinesli novou tradici,“ uvedl ředitel přehlídky Milan Cyroň.

Program úvodního ročníku přiblížil dramaturg Tomáš Uher: „Pro návštěvníky jsme připravili jedinečnou projekci němého filmu Plukovník Švec s hudebním doprovodem olomoucké kapely Lebanon nebo slavnostní projekci filmu Signum laudis na čestném zámeckém nádvoří.“ Podle jeho slov přehlídka využije také lednické kino, kde se kromě projekce s živou hudbou chystá přednáška o legionářích s ukázkou jejich výzbroje a výstroje. „Dále pozveme na promítání filmu Hvězda zvaná pelyněk do Vinné kafotéky a staré časy připomene swingová kapela Melody Gentlemen na zámeckém nádvoří, kde festivalovým návštěvníkům představí československé evergreeny 30. a 40. let 20. století,“ doplnil Uher.

První Filmovou Lednici zahájí v pátek 9. září přehlídka dobových oděvů, líčení a účesů v zámeckých kulisách, příjemné zakončení pak slibuje nedělní piknik v přilehlém parku. Vstupné na jednotlivé produkce se pohybuje v rozmezí od 30 do 200 korun, na sobotu organizátoři připravili zvýhodněné celodenní vstupné za 200 korun, zahájení a zakončení je přístupné zdarma. Více informací o přehlídce a jejím programu najdete na webu www.filmovalednice.cz nebo na Facebooku.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru