Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Mýtov v době poklidu

Mýtov v době poklidu

Mýtov v době poklidu
RECENZE – KOMIKS: Mýty 9: Synové impéria (Bill Willingham a spol.) VERONIKA ZÝKOVÁ

V osmém svazku Mýtů došlo ke znovushledání Sněhurky a Zlého vlka, a také se podařilo uštědřit zásadní úder nepříteli. Zatímco svět Mýtova je nyní v relativním poklidu, je jasné, že se něco chystá. Takže deváté Mýty jsou z velké části o tom, co by mohlo nastat, dost prostoru má vizualice temných scénářů, které si agresor chystá jako odvetu. Ty Mark Buckingham vyobrazuje hodně děsivě. Co je ještě horší, zdá se, že Lumi (Sněhová královna) je inteligentním protivníkem, který dokáže využít i sebemenších slabin soka.

fablesHutný svazek zachycuje dění v Mýtově i Domovině, rozvíjí linii Sněhu, Vlka, jejich dětí a pana Severáka, ale nejen to. Má o 40 stran více než předchozí a kdo by si snad myslel, že mezičasí přinese nudu, je na omylu. Naopak, aktuální díl je pestřejší, což je dáno nejen tím, že nabízí víc příběhů, ale podílela se na nich rovněž řada pozoruhodných výtvarníků. Ve čtyřech krátkých příbězích se seznámíme s obyvateli Mýtova, kteří to rozhodě nemají lehké. Velmi povedený a vtipný je myší minipříběh Cesta do ráje, ve kterém si tři slepí myšáci vykračují poblíž Růženky a Modráka. Nakreslil jej zkušený španělský komiksový výtvarník Inaki Miranda, který je podepsán například pod sériemi Catwoman a Coffin Hill pro DC Comics, ale i zajímavými nezávislými projekty.

Dvoudílnou rodinnou část se Sněhurkou a Vlkem – Otec a syn – má na svědomí Michael Allred, jehož retro styl se výraznými liniemi podstatně odlišuje od vizuálního ladění, které Mýtům vetknul Mark Buckingham, ale dá se na něj bez větších problémů zvyknout. Za zmínku stojí také sešit, v němž jsou ve 12 krátkých příbězích zodpovězeny fanouškovské otázky typu Jak se Bufkin pořád dostává k alkoholu? či Jaká je Modrákova nejoblíbenější píseň?

Zmínku si zaslouží rovněž výtvarník James Jean, jehož obálky jsou skutečně skvostné a skalní fanoušci Mýtů si je mohou dopřát v 256stránkovém kompletním samostatném vydání, jež obsahuje vedle finálních ilustrací i work-in-progress, s doslovem Billa Willinghama.

V říjnu bychom se měli dočkat desátého svazku s názvem Dobrý princ, který na 260 stranách přinese mj. příběh Mucholapa, tedy pozoruhodné postavy, která si rozsáhlejší prostor zaslouží. A třeba v dohledné době dojde i na některý ze spin-offů, které ještě prohlubují pozoruhodný fikční svět.  Rozhodně je na co se těšit…

Bill Willingham, Mark Buckingham, Steve Leialoha, Michael Allred, Andrew Pepoy

Mýty 9: Synové impéria

Nakladatelství CREW, Praha 2016
200 barevných stran
Doporučená cena: 499 Kč (v e-shopu CRWe: 459 Kč)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru