Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Březnové Večery iShorts uvedou české Lví kraťasy

Březnové Večery iShorts uvedou české Lví kraťasy

Březnové Večery iShorts uvedou české Lví kraťasy

S železnou pravidelností, se kterou iShorts uvádějí krátké oscarové filmy, je jejich březnový program vždy zasvěcený studentským kraťasům nominovaným na České lvy. Shodnou se názory České filmové a televizní akademie s názory diváků?

Předloni České lvy obalamutil (falešný) Jim Carrey, loni je atakovaly Kobry a užovky a letos ceny udělované Českou filmovou a televizní akademií doslova vykradl Masaryk. Humbuku kolem novinky režiséra Julia Ševčíka a producenta Rudolfa Biermanna bylo tolik, že nespravedlivě zastínil ostatní oceněné, včetně vítěze z kategorie studentských filmů.

Snímky studentů českých filmových škol v rámci Českých lvů již pravidelně soutěží o Cenu Magnesia, kterou ve spolupráci s ČFTA a Czech Film Center každoročně uděluje společnost Karlovarské minerální vody, a.s. Záměrem tohoto ocenění, které se poprvé udělovalo v roce 2010, je další zviditelnění české studentské tvorby, podpora začínajících umělců a také motivace studentů filmových škol pro jejich další tvůrčí práci.

Lvím kraťasům zasvěcené letošní dvouhodinové pásmo iShorts složené z pětice titulů v sestavě 4x FAMU vs 1x FAMO bude v Praze premiérově uvedeno příští týden ve středu 22. března v Bio Oko, a o týden později i v ostatních městech v Česku: v úterý 28. března ve Veselí nad Lužnicí a ve středu 29. března ve Zlíně, Jablonci nad Nisou a ve Slavkově u Brna.

Vedle vítězného filmu s válečnou tematikou Kyjev Moskva, který v rámci FAMU International natočila Anna Lyubynetska, budou uvedeny další tři snímky z FAMU: netypická chlapská fotbalová vztahovka 3. poločas v režii Jiřího Volka, tématem rodiny se zaobírající Černý dort od Johany Švarcové a intimní sociální drama Vězení, ve kterém se Damián Vondrášek zamýšlí nad různými podobami uvěznění. Výběr bude uzavírat zástupce z FAMO, cynická krimi-komedie Benny v režii Michala Hrušky.

Projekce proběhne v originálním znění s anglickými titulky. Program je dostupný zde.

Web: www.ishorts.eu
Facebook: facebook.com/ishorts
Twitter: twitter.com/iShorts

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru