Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Tom a Bílá velryba

Tom a Bílá velryba

Tom a Bílá velryba
RECENZE – KOMIKS: Mezi řádky 4: Leviatan (Mike Carey, Peter Gross) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Půlroční čekání na nový svazek komiksové série Mezi řádky má za následek mimo jiné to, že jedinci s horší pamětí (já) si musí připomenout, o čem že byl předchozí díl, aby mohli v četbě plynule navázat. Připomněla jsem si tedy výtečnou trojku Když zaklepe mrtvý a s očekáváním úměrným kvalitě prvních tří dílů jsem se pustila do čtení.

Čtvrtý díl je opět zábavný, s dostatkem akce, ale není tak strhující jako předchozí. Nevím, čím to je, možná tím, že děj je trochu víc „rozstřelený“ mezi současné Tomovo putování, když se oddělí od Lizzie a Savoye, retrospektivy z Tomova dětství, scény s Wilsonem a další… Ovšem o napětí není nouze. Na scénu se dostává nová postava (viz obrázek), která, jak se dá čekat, do dění výrazně zasáhne v následujícím dílu. Tom se ocitne v kůži námořníka a skončí v břiše Bíle velryby, Lizzie a Savoy to taky nebudou mít vůbec jednoduché. Znalci a milovníci zejména angloamerické literatury si užijí s odkazy na autory, jakými byli Edward Lear, Herman Melville nebo Thomas Hobbes… Ale ani ten, kdo reference na konkrétní díla zmíněných autorů (a nejen těch) nerozpozná, nudit se nebude. Peter Gross se jako obvykle postaral o to, aby se bylo po výtvarné stránce na co dívat, a vzhledem k tomu, kolik exotických a roztodivných prostředí tentokrát navštívíme, mohl se slušně vyřádit. O skvělé obálky se opět postarala Juko Šimizuová.

Svazek uzavírá příběh Schody do nebe. O jeho výtvarnou stránku se postaral Al Davison a dostal se do nominací na Cenu Willa Eisnera. Znovu se setkáváme s bývalým spolupracovníkem Wilsona Taylora – králíkem Paulym Brucknerem. Ten se stále stejně zuřivě snaží dostat pryč z pohádkového světa, kde byl uvězněn. Paulyho příběh (poprvé jsme se s ním setkali ve druhém svazku) je fascinující a jsem hodně zvědavá, jak se bude vyvíjet dál.

A co přinese pátý díl nazvaný Zrození? Tom zamíří do New Yorku, kde se koná velká dražba pozůstalosti jeho otce, na níž je podle slov anotace „jediná věc ještě nebezpečnější než davy přihazujících“, a to aukční úředník. Měli bychom se mimo jiné také dozvědět, jak Tomův otec ovlivnil zlatý komiksový věk…

 

 

Mike Carey, Peter Gross

Mezi řádky 4: Leviatan

144 barevných stran
399 Kč (v e-shopu 359 Kč)
CREW, 2017

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru