Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Mýty útočí

Mýty útočí

Mýty útočí
RECENZE KOMIKS: Mýty 11: Válka a střepy (Bill Willingham a spol.) VERONIKA ZÝKOVÁ

Jedenáctým svazkem se české vydání Mýtů dostalo do poloviny. Pozoruhodná série vykreslující život svobodných Mýtů ve všedním světě a  jejich konfrontaci s císařstvím, jež okupuje jejich bývalou Domovinu, již prošla mnoha dějovými zvraty a přivedla na scénu postavy, které se vryjí do paměti (a přesahují z komiksu třeba i do světa videoher jako Zlý vlk Bigby v The Wolf Among Us).

Zatímco v předchozím desátém svazku (zahrnujícím sešity 60-69) se vydal do boje osamocený Mucholap, jedenáctka (70-75) líčí válku mezi Mýty a císařstvím, která se rozjela naplno a v níž mají díky důkladným přípravám, špionům a množství zkázonosných zbraní navrch Mýty. Vše jde až podezřele jednoduše, takže je jasné, že dříve nebo později musí nastat nějaký zádrhel. Úkoly jsou rozděleny, a tak můžeme sledovat vzrušující misi Popelky, která dokáže nalézt východisko ze zdánlivě neřešitelných a smrtících situací. Je asi zbytečné zmiňovat, že příběh nepostrádá humor ani napětí a dojde i na dojemné situace. Tak už to ve válce bývá…

Zatímco v desátém svazku se v jedné kapitole představil výtvarník Aaron Alexovich, jehož deformující styl je od hlavního výtvarníka série Marka Buckinghama výrazně odlišný, tentokrát si hned na začátku můžeme užít kresbu Nika Henrichona, v jehož portfoliu je nejvýraznějším počinem Smečka z Bagdádu Briana K. Vaughana. Už je to nějaký ten pátek, ale pravověrní komiksoví fandové si české vydání tohoto titulu jistě spojí s nakladatelstvím Comics Centrum. (Recenzi jsme uveřejnili zde.) Henrichon skvěle zužitkoval své bohaté zkušenosti s kreslením zvířat ve scénách z Farmy a pěkně si pohrál se zapadajícím sluncem během dialogu mezi Růženkou a Modrákem. Úvod v jeho podání funguje jako příjemné ozvláštnění, ale upřímně, kdo by nebyl rád, že se hned poté příběhu chopí ruka Marka Buckinghama, s jehož výtvarným stylem jsou Mýty spjaty?

Dvanáctý svazek obsahující sešity 76-82 je plánován na říjen. Nese název Doba temna a není pochyb o tom, že Bill Willingham přichystal pro obyvatele poválečného Mýtova a zvědavé čtenáře nejedno překvapení.

 

Bill Willingham, Mark Buckingham, Steve Leialoha, Niko Henrichon, Andrew Pepoy

Mýty 11: Válka a střepy

192 barevných stran¨
489 Kč (základní cena) / 440 Kč (v e-shopu)
CREW 2017

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru