Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » NA VIDĚNOU. Odpolední konference o výzkumu a studiu vizuální kultury v ČR

NA VIDĚNOU. Odpolední konference o výzkumu a studiu vizuální kultury v ČR

NA VIDĚNOU. Odpolední konference o výzkumu a studiu vizuální kultury v ČR
POZVÁNKA na konferenci Na viděnou (19. 10. 2017, 14:00–20:00, Kampus Hybernská 4, Praha 1)

Platforma pro studium vizuální kultury Fresh Eye pořádá celorepublikovou odpolední konferenci Na viděnou. Cílem tohoto otevřeného setkání vědecké, kulturní, vzdělávací a studentské komunity je probádání otázky stavu současného studia vizuální kultury v České republice.

Projekt Fresh Eye od roku 2011 pořádá tematické přednáškové večery, které dávají mladým badatelům, umělcům, kurátorům a žurnalistům prostor pro prezentaci projektů zaměřených na vizuální kulturu. Jako jediná platforma v České republice, poskytuje Fresh Eye pravidelný program s tematikou vizuálních studií.

Konference Na viděnou se odehraje 19. října 2017 v univerzitním kulturním prostoru Hybernská žije v ulici Hybernská 4, Praha 1. V odpoledním programu, který začíná v 14:00, setkání nabídne prezentaci současných projektů z oblasti vizuální kultury, například se představí Sudek Project, jenž se věnuje studiu fotografické reprezentace uměleckých děl vytvořené jedním z nejvýznamnějších českých fotografů, Josefem Sudkem. Návštěvníci se mohou těšit i na exposé Čeňka Pýchy a Jiřího Mahy z Ústavu pro studium totalitních režimů, kteří představí projekt HistoryLab zaměřený na podporu zájmu o práci s vizuálními historickými prameny u žáků.

Další bod programu představuje setkání českých akademiků u kulatého stolu. Debaty se zúčastní mimo jiné Kateřina Svatoňová, vedoucí Katedry filmových studií na FF UK, Eva Šlesingerová z Katedry sociologie na FSS MUNI či Ladislav Kesner ze Semináře dějin umění, FF MUNI. Debatu, týkající se stavu výuky a spolupráce v oblasti studia vizuální kultury bude moderovat Andrea Průchová, vedoucí projektu Fresh Eye.

Jako hlavní večerní bod programu konference nabídne přednášku šéfredaktora Journal of Visual Culture, britského kritika vizuálních umění a kultury Marquarda Smitha, po které bude následovat diskuze. V příspěvku nazvaném Don’t Reinvent the Wheel: What Is to Be Done?, známý kritik představí situaci výzkumu a studia vizuální kultury v anglo-americkém prostředí i činnost mezinárodní platformy Association for Visual Culture, jíž je spoluzakladatelem.

Vstup na konferenci je pro všechny účastníky zdarma, žádaná je pouze registrace na ticketing portálu GoOut prostřednictvím odkazu https://goout.net/cs/listky/fresh-eye-na-videnou/drmb/. Více informací o hostech konference a programu lze nalézt na webových stránkách konference fresh-eye.cz/konference/ a FB události.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru