Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Kdo je Angela?

Kdo je Angela?

Kdo je Angela?
RECENZE – KOMIKS: Strážci galaxie: Angela (Brian Michael Bendis, Sara Pichelliová, Francesco Francavilla, Kevin Maguire) – JAROSLAV STUCHLÝ –

Je v tom Peter Quill alias Star-Lord, je v tom Gamora, mýval Rocket, Groot a Drax. Je v tom také Tony Stark alias Iron Man, Mantis, Thanos, Watcher a Abigail Brandová, ředitelka S.W.O.R.D.u. A je v tom Angela, lovkyně nebes, která neví, co se s ní stalo, proč byla vyvržena z Hevenu, místa, kde se rodí andělé.
Je v tom intergalaktický bordel, ten především.

Nejprve si ujasněme, kdo je to Angela. Tuto nebeskou lovkyni odměn stvořil Neil Gaiman, když krátce spolupracoval s Toddem McFarlanem na sérii Spawn v raných 90. letech. Pak zmizela a oba autoři se soudně domáhali vyjádření, kdo vlastní na postavu práva. Soudy se přikláněly spíše na stranu Gaimana, ten ji předal Marvelu, takže se Angela vrací zpět v rebootovaných Strážcích galaxie a tohle všechno je možná důvod, proč je Gaiman v titulcích uveden jako konzultant. Faktem zůstává, že Angela se svým opaskem, helmou, stuhou, navlečená jen do kovové podprsenky, vypadá zatraceně dobře.

Horší je to s dějem, který zpočátku nějak divoce skáče, jde v něm o osud Země (jako vždycky, ale není jasné, jak přesně se navazuje na první díl Kosmičtí Avengers) a dílčím způsobem o záchranu ředitelky S.W.O.R.D.u (Pozemské obranné iniciativy proti mimozemským hrozbám), kterou zajala Thanosova armáda. Nakreslené je to moc hezky, všichni zúčastnění výtvarníci si svůj plat zasloužili. Souboje působí spektakulárně (i když jsem nepobral, proč si vlastně chtějí Gamora s Angelou při prvním setkání vzájemně utrhnout hlavy), přestřelky jsou dostatečně dynamické a přehledné. Ani s očekávaným hláškováním není žádný problém. Jen musím znovu přiznat, že netuším, o čem to vlastně celé bylo. Nejspíš bych si potřeboval osvěžit ságu Nekonečno, jejíž důsledky se v tomto díle údajně projevují. Jde o ta časoprostorová poškození, o kterých mluví Thanos? A kam ve druhé části zmizel Iron Man?
Zadní strana přebalu nabízí ještě další otázky, ale myslím, že bude lepší po odpovědích raději nepátrat. Určitě ne v tomto svazku. Zakrápeně!

 

Brian Michael Bendis, Sara Pichelliová, Francesco Francavilla, Kevin Maguire

Strážci galaxie: Angela

Nakladatelství CREW, Praha 2017
168 stran
369 Kč

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 294

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru