Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Jablonecké kino Junior v únoru zahalí noirová mlha

Jablonecké kino Junior v únoru zahalí noirová mlha

Jablonecké kino Junior v únoru zahalí noirová mlha
POZVÁNKA: ÚNOIR (1. – 28. 2. 2017, kino Junior, Jablonec nad Nisou)

V Jablonci nad Nisou připravili únorový měsíc kultury věnovaný noiru. V kině Junior probíhá speciální přehlídka čtyř klasických filmů noir (každé úterý jedna projekce) a další tematické akce probíhají ve Vladimírově knihkupectví, v La Kavárně a v Galerii Kaplička (podrobný program na www.unoir.cz nebo na FB události akce.).

ÚNOIR V KINĚ JUNIOR
Jako první uvedlo jablonecké kino Junior v úterý 7. února studiovou klasiku, adaptaci detektivky Dashiella Hammetta s Humphrey Bogartem v hlaví roli Maltézský sokol (1941). Příští, valentýnské úterý 14. 2. přijde na řadu další bogartovka, tentokrát adaptace díla Raymonda Chandlera Hluboký spánek (1946) o spletitém pátrání po identitě záhadného vraha. Před začátkem projekce povede naše šéfredaktorka a dramaturgyně Noir Film Festivalu v jedné osobě Jana Bébarová tematickou přednášku, v níž bude návštěvníkům kina osvětlovat, proč je film noir tolik přitažlivým a fascinujícím fenoménem.

V druhé polovině února jablonecké kino odpromítá slavnou adaptaci o destruktivním vztahu dvou milenců z pera dalšího známého autora hard-boiled románů Jamese M. Caina Pošťák vždy zvoní dvakrát (1946) v hlavní roli s Johnem Garfieldem a neodolatelně svůdnou femme fatale Lanou Turner. Únoir poslední den v měsíci zakončí Plynové lampy (1944), gotický noir o psychických útrapách ženy ztělesněné Ingrid Bergman, která se provdala za tajemného cizince.

ÚNOIROVÝ PROGRAM:
▶ úterý 7. 2. | 20.00 MALTÉZSKÝ SOKOL
▶ úterý 14. 2. | 18.00 PŘEDNÁŠKA na téma FILM NOIR (Jana Bébarová)
▶ úterý 14. 2. | 20.00 HLUBOKÝ SPÁNEK
▶ úterý 21. 2. | 20.00 POŠŤÁK VŽDY ZVONÍ DVAKRÁT
▶ úterý 28. 2. | 20.00 PLYNOVÉ LAMPY

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru