Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Zlínským filmařům se daří. Na HitHitu už vybrali více jak polovinu požadované částky

Zlínským filmařům se daří. Na HitHitu už vybrali více jak polovinu požadované částky

Zlínským filmařům se daří. Na HitHitu už vybrali více jak polovinu požadované částky

Zlínští filmaři slaví. V rámci internetové kampaně se podařilo sehnat téměř polovinu částky, potřebné k dokončení nového filmu s názvem Cornelia. Ten vzniká v produkci studentů Ateliéru audiovizuální tvorby Univerzity Tomáše Bati. Diváci se již nyní mohou těšit na hořkou severskou kriminálku z prostředí současného Zlína.

V hlavní roli se objeví talentovaný herec brněnského divadla Husa na Provázku Dominik Teleky. Ve filmu vyšetřuje případ podvodného převedení krachující firmy Cornelia na bílého koně. Šťastně ženatý příslušník hospodářské kriminálky pracuje na případu se svým tchánem. Když však Tománek pojme podezření, že má nádherná Monika, se kterou podvedl svou ženu Adélu, s případem něco společného, pustí se do vyšetřování na vlastní pěst.

Ve filmu si zahraje Jan Grygar, známý z populárního seriálu Četnické humoresky, či oblíbený herec Městského divadla Zlín Zdeněk Julina, který si pochvaluje vzniklou spolupráci: „S tvůrci Cornelie jsem točil už několikrát a pokaždé šlo o projekty s originálními nápady. A kdo by si nechtěl zahrát vyšetřovatele na kriminálce?“

Přijďte odhalit tajemství modrého lízátka

„Při psaní scénáře ke Cornelii jsem se inspiroval skandinávskými kriminálkami. Jejich chladnou atmosférou, příběhovými zvraty i typicky ironickým humorem,“ říká režisér a scenárista Radim Svoboda. Scénář se přitom tvořil více než rok a půl a na realizaci spolupracovali i specialisté z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Kromě policistů a samotného případu hraje významnou úlohu i současný Zlín. Svobodův tým se chce s městem pomocí filmu rozloučit. Jde totiž o jejich závěrečnou práci na Univerzitě Tomáše Bati. Diváci se tak mohou těšit na záběry z kolonií baťovských domků, Kudlovských ateliérů či z továrního areálu.

Potřebné finance k dokončení filmu sbírají tvůrci prostřednictvím serveru Hithit. Přispěvatele lákají nejen na známé tváře a zajímavé lokace, ale i na záhadu okolo významu modrého lízátka – hlavního motivu kampaně.

Mimo širokou veřejnost se do pomoci zapojili i místní společnosti a organizace. Část rozpočtu zafinancovalo město Zlín, nadační fond FILMTALENT Zlín a neméně důležitá je i pomoc od produkčního studia IS Produkce, které poskytlo potřebnou techniku. Kampaň na Hithitu stále běží a případní zájemci mohou film podpořit nejen finančně, ale také doporučením některé z hledaných filmových lokací.

Projekt Cornelia můžete sledovat i na Facebooku.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru