Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Hmyz, Pátá loď, Rodinný film a další hrané snímky ke zhlédnutí na DAFilms

Hmyz, Pátá loď, Rodinný film a další hrané snímky ke zhlédnutí na DAFilms

Hmyz, Pátá loď, Rodinný film a další hrané snímky ke zhlédnutí na DAFilms

Osvěžte se v parném létě svěžími filmy! DAFilms pro vás připravili výběr pěti výrazných snímků, které nově zařazují do své videotéky. Kolekce zahrnuje filmy režisérů různých generací i zkušeností: poetickou Pátou loď Ivety Grófové (recenzovali jsme zde), poslední film surrealistického klasika Jana Švankmajera s názvem Hmyz, oceňovaný Rodinný film Olma Omerzua, v Rotterdamu oceněný film Můj pes Killer a roadmovie Cesta do Říma.

Na loňském Berlinale oceněný film Pátá loď je syrovou, přitom poetickou výpravou do světa dětí. Vyzrálý snímek se svébytnou atmosférou vznikl v česko-slovenské koprodukci. Mladá režisérka Iveta Grófová ho natočila podle stejnojmenné knihy Moniky Kampaníkové, která vycházela ze skutečných událostí. Hlavní hrdinkou je desetiletá Jarka, jejíž máma je tak zahleděná do sebe, že se holčička rozhodne najít si novou rodinu, svou vlastní…

Jako svůj poslední film označil Hmyz režisér Jan Švankmajer, světově uznávaný surrealista, který letos v září oslaví 84. narozeniny. Ve svém nejnovějším opusu se inspiroval hrou Karla Čapka Ze života hmyzu, a na scénu tak přivedl řadu bizarních postaviček. V hlavních rolích Jaromír Dulava, Jiří Lábus, Norbert Lichý, Jan Budař, Kamila Magálová, Ivana Uhlířová a Pavel Nový.

Rodinný film českého režiséra slovinského původu Olma Omerzua má na kontě Cenu českých filmových kritiků za nejlepší film roku 2015 i nominace na Českého lva. Ve filmu se dva teenageři vypořádávají s nečekanou svobodou, zatímco se jejich rodiče vydávají na plavbu jachtou po oceánu. Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou, a jakou roli v tom bude hrát pes…?

Dospívání v drsnější verzi řeší film Můj pes Killer režisérky Miry Fornayové, která si za něj odnesla hlavní cenu na festivalu v Rotterdamu a řadu dalších ocenění. Osmnáctiletý Marek žije v bezútěšném prostředí blízko slovensko-moravských hranic se svým otcem vinařem a rasistickými kamarády – hooligans. Markovým nejlepším přítelem je jeho pes, který je perfektně vycvičen proti všem vetřelcům…

Z Prahy do italské metropole se vydává galerijní hlídač Vašek, když se dozví, že umírá. Ukradne drahý obraz, aby jej prodal v Římě a získal tak peníze pro tibetského léčitele… Roadmovie Cesta do Říma je vydařeným debutem Tomasze Mielnika.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru