Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » KineDok zve na dokumentární večer a premiéru Až přijde válka

KineDok zve na dokumentární večer a premiéru Až přijde válka

KineDok zve na dokumentární večer a premiéru Až přijde válka
Nenechte si v pondělí 8. října 2018 ve Velkém sálu kina Světozor ujít komponovaný večer pod hlavičkou mezinárodní platformy pro alternativní distribuci KineDok, během nějž budou od 18:30 představeny připravované dokumentární filmy a následně se od 20:30 uskuteční slavnostní premiéra dokumentu Až přijde válka, jenž byl uveden na Berlinale v sekci Panorama. Průvodci večerem budou Petra Nesvačilová a Bohdan Bláhovec.

18:30 Večer s KineDokem
vstup zdarma
Prezentace 10 dokumentaristů a producentů a jejich připravovaných filmů. Alternativní distribuční platforma KineDok už čtvrtým rokem spojuje fanoušky a tvůrce autorského dokumentárního filmu. Projekce filmů v rámci této platformy probíhají již v sedmi evropských zemích a zvou diváky a tvůrce k setkání na netradiční místa. Večer s KineDokem vám nabídne přehlídku toho nejzajímavějšího, co se v dokumentárním světě děje. Večerem vás provedou režisérka a herečka Petra Nesvačilová a dokumentarista a performer Bohdan Bláhovec. Po přehlídce dokončovaných českých a evropských snímků uvede KineDok distribuční premiéru filmu Až přijde válka režiséra Jana Geberta.

20:30 | premiéra filmu Až přijde válka
Česká republika, Chorvatsko, 2018, 76 min.
Režie: Jan Gebert
Prod. PINK, koproducenti: HBO Europe, Hulahop
slovensky s anglickými titulky

Petr vede život na první pohled spořádaného evropského teenagera – žije s rodiči, má pohlednou dívku, dostal se na vysokou. Jeho skutečný život je ale jinde – v čele domobrany Slovenskí Branci, čítající dvě stě mladých lidí, s oddíly po celém Slovensku. V horských lesích je nechává podřizovat drsným pravidlům a trestům, jež spíše než vojenský výcvik připomínají hru na diktaturu. Šéf domobrany věří, že jeho modelová organizace má budoucnost. Je odhodlaný uniformu jednou odložit a se svou vizí oslovit celou společnost – a stát se velkým politikem.

Hlavními partnery večera jsou Institut dokumentárního filmuPINKBontonfilm a Dokumentární pondělí / Kino Světozor.

Událost na Facebooku

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru