Zde se nacházíte: 25fps » Komiks » Moc slov a tajemný spolek

Moc slov a tajemný spolek

Moc slov a tajemný spolek
RECENZE – KOMIKS: Mezi řádky 6: Tommy Taylor a Válka slov – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Šestý díl Mezi řádky se může směle ředit mezi ty nejzdařilejší z dosud v češtině vydaných svazků této pozoruhodné komiksové série. Tommy Taylor a jeho přátelé pokračují ve strastiplném putování a během svého pátrání na místech, která jsou zanesena na speciální mapě, se blíží vstříc velkému odhalení. Mezi nejpůsobivější části patří krutý příběh z dětství madam Rauschové (v příběhu Ze života Marionet). Tvůrcům se výtečně daří odkrývat minulost postav, a to včetně Pullmana. Ten se objevuje v příběhu hned několikrát a vždy v zásadních okamžicích. Spolu s odhalením zásadních informací se na scéně v závěru objevuje také nová postava, která působí velmi slibně.

U některých z předchozích dílů (zejména u čtvrtého) jsem měla pocit, že tvůrci honí příliš mnoho zajíců a příběhové nitě jsou trochu moc popletené a dílo je přetíženo řadou odkazů. Zde se jim však naštěstí daří držet vše v rovnováze a všechny linie jsou stejně poutavé, respektive jedna je poutavější než druhá. Z dění v současnosti, zasazeného do Antarktidy, se přesouváme do zákopů druhé světové války, abychom se dostali do Slezska v roce 1740 i do mezopotámského Uruku a na další místa v čase a prostoru.

Výtvarně se na šestém svazku vedle hlavního strůjce vizuální stránky Mezi řádků podíleli mezi jinými i českým komiksovým čtenářům víc než známý Bryan Talbot (jehož autorskou tvorbu u nás vydává Comics Centrum) a Rick Geary, jehož osobitý styl inspirovaný americkým kreslířem Edwardem Goreym mě zaujal.

V září vychází sedmý díl s názvem Rána a podle anotace se zdá, že to bude ještě vyhrocenější než dosud: „Mizí lidé a nějak je do toho zapletená Tommyho církev, duchové, upíři a jednorožci. Zvládne Tom vyřešit záhadu, než se veškeré světy zhroutí?“

 

Mike Carey, Peter Gross

Mezi řádky 6: Tommy Taylor a Válka slov

240 barevných stran
599 Kč (v e-shopu CRWe 539 Kč)
CREW 2018

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru