Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Mladí filmaři soutěží o grant 7 500 EUR na vlastní film

Mladí filmaři soutěží o grant 7 500 EUR na vlastní film

Mladí filmaři soutěží o grant 7 500 EUR na vlastní film
Do konce října 2018 se mohou studenti i profesionálové ve věku 18 až 35 let přihlásit do soutěže mladých filmařů, která pěti výhercům z celé Evropy zajistí grant ve výši 7 500 EUR a možnost natočit film podle vlastního scénáře. Soutěž je součástí kampaně #EUandME, kterou připravila Evropská komise.

Na webových stránkách https://europa.eu/euandme/cs/yfc/ se do soutěže mohou přihlásit studenti filmových středních, vyšších odborných a vysokých škol, ale i profesionálové, ve věku 18–35 let, s bydlištěm v některé ze zemí Evropské unie. Součástí přihlášky musí být synopse scénáře, krátké video pořízené chytrým telefonem představující autora a ukázka snímku, který autor natočil v posledních pěti letech.

Soutěž probíhá v rámci kampaně #EUandME, která má mladým lidem ukázat konkrétní výhody života v Evropské unii. Tomu odpovídají také hlavní tematické okruhy, jež zastupují oblasti, v nichž EU svým občanům pomáhá. Do soutěže je proto možné přihlásit námět na film v jedné z těchto kategorií: mobilita, udržitelnost, dovednosti a podnikání, digitalizace, práva.

Odborná porota složená z pěti evropských filmových režisérů vybere deset kandidátů – po dvou z každé kategorie. Od ledna 2019 potom bude v průběhu pěti týdnů o vítězích rozhodovat veřejnost v online hlasování a každý týden bude věnován jedné kategorii. Oba vybraní kandidáti budou představeni veřejnosti a lidé rozhodnou, který filmový námět se jim líbí více. Každý z pětice výherců získá grant 7 500 EUR a do konce dubna 2019 s podporou profesionálů zrealizuje svůj námět.

Inspirací pro mladé filmaře mohou být snímky profesionálních režisérů, jako jsou například Dalibor Matanić, Yorgos Zois či Zaida Bergrothová. Jejich díla pro kampaň #EUandME už nyní naleznete na https://europa.eu/euandme/cs.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru