Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Kameraman Christian Berger a scénograf Christoph Kanter pohovoří o spolupráci s Michaelem Hanekem

Kameraman Christian Berger a scénograf Christoph Kanter pohovoří o spolupráci s Michaelem Hanekem

Kameraman Christian Berger a scénograf Christoph Kanter pohovoří o spolupráci s Michaelem Hanekem
Edukativní platforma Cinergy přivítá dva blízké spolupracovníky režiséra Michaela Hanekeho. Kameraman Christian Berger a scénograf Christoph Kanter v pondělí 18. března v 18:00 na master class v Biu Oko pohovoří o tom, jak vytvářeli unikátní vizuální styl Hanekeho ikonických děl. Dvojice s režisérem poprvé spolupracovala v roce 1992 na filmu Bennyho video, následovaly snímky 71 fragmentů náhody, Pianistka, Utajený a Bílá stuha. Kromě master class, jejíž moderování se ujme filmový publicista a moderátor Aleš Stuchlý, budou mít návštěvníci možnost zhlédnout film Bennyho video. Projekce Hanekeho druhého celovečerního filmu začíná v Biu Oko v 15:45.

Více informací o master class najdete zde nebo na www.cinergy.cz

Na oscara nominovaný kameraman Christian Berger při master class bude hovořit mimo jiné i o unikátním světelném systému Cine Reflect, který vynalezl. Systém inspirovaný architektonickými návrhy průmyslových prostor je založený na co možná největším využití přirozeného světla a poprvé byl použit v roce 2001 při natáčení Pianistky. „Systém byl vyvinut, aby napodoboval přírodu. Stejně jako slunce využívá jeden silný zdroj světla a širokou škálu reflektorů, které světlo rozptylují a usměrňují a mění charakter a rozmístění světla,“ popsal Berger Cine Reflect v jednom z rozhovorů.

Christian Berger
Jeden z nejvýznamnějších kameramanů dneška a dlouholetý spolupracovník Michaela Hanekeho. S tímto velikánem evropského filmu poprvé pracoval v roce 1992 na snímku Bennyho video, následovalo 71 fragmentů chronologie náhody, (1994) Pianistka (2001), Utajený (2005), Bílá stuha (2009), za kterou byl nominovaný na Oscara a Happy End (2017). Berger proslul především vytvořením jedinečného světelného systému Cine Reflect. Kromě snímků Michaela Hanekeho se Berger podílel například na filmu Angeliny Jolie U moře (2015), válečném dramatu Jánose Szásze Velký sešit (2013) či na historickém filmu Ludvík II. Bavorský

Christoph Kanter
Scénograf Christopher Kanter natočil s Michalem Hanekem celkem osm celovečerních filmů. Za práci na Bílé stuze získal Kanter v roce 2010 cenu Německé filmové akademie za nejlepší výpravu. V roce 2016 se Kanter podílel na historickém dramatu z prostředí nacistického Německa Mlha v srpnu. Za práci na tomto filmu byl znovu nominován na cenu Německé filmové akademie.

Cinergy on creating visual style in Michael Haneke’s film
18. 3. 2019, Bio Oko (Františka Křížka 15, Praha 7).

Harmonogram:
15:45 – projekce filmu Bennyho video
18:00 – master class s Christianem Bergerem a Christopherem Kanterem

Moderuje Aleš Stuchlý. Snímek bude promítán v německém jazyce s anglickými titulky, master class bude v anglickém jazyce bez překladu.

Vstupné na master class je 90 Kč, vstupné na projekci filmu a master class je 140 Kč. Vstupenky lze zakoupit zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru