Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Bardzo fajný letní kino v Klubovně: Corpus Christi

Bardzo fajný letní kino v Klubovně: Corpus Christi

Bardzo fajný letní kino v Klubovně: Corpus Christi
Nejlepší polský film loňského roku Corpus Christi (2019) režiséra Jana Komasy a tradiční chutě polské kuchyně v atmosféře letního kina. Ve středu 23. června  zveme do Dejvické Klubovny na první filmový večer Bardzo fajného léta.

Od 19. hodiny večerní do setmění budou moci diváci ochutnat letně laděné polské pokrmy od kuchařky Agnieszky Fafius – například takzvané pierogi ruskie, což jsou pirohy s tvarohem a bramborami a cibulí nebo veganské pierogi se zelím a houbami a také sladké kynuté koláče a ovoce.

Film Corpus Christi, který byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film a získal několik ocenění také na Festiwalu polskich filmów fabularnych v Gdyni, uvede po deváté večerní polonista a filmový vědec Petr Vlček. Diváci uvidí také krátký minutový film z loňského Bardzo fajného léta a videozdravici od autora vynikajícího scénáře Mateusze Pacewicze. Ten ve filmu Corpus Christi vypráví o dvacetiletém Danielovi, který projde v nápravném zařízení pro mladistvé duchovní proměnou a chtěl by se stát knězem. Bohužel mu v tom brání jeho trestní rejstřík. Po propuštění začne pracovat v truhlárně na malém městě a díky náhodě se ujímá péče o místní farnost. Příchod mladého charismatického kněze rozčeří vody místní komunity a kostlivci začnou vylézat ze skříní.

Pro vstup na akci je povinností se prokázat negatiním testem na covid-19 nebo očkováním či potvrzením o prodělané nemoci. Organizátoři prosí o dodržení aktuálních opatření. Vstupenky je možno pořídit zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru