Zde se nacházíte: 25fps » Světový film » Erotika a filmová tvorba po pandemii – debaty a besedy Kina na hranici

Erotika a filmová tvorba po pandemii – debaty a besedy Kina na hranici

Erotika a filmová tvorba po pandemii – debaty a besedy Kina na hranici
Debaty a dlouhé diskuse jsou už od úplného začátku esencí festivalu Kino na hranici. A rovněž letos budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se několika desítek setkání s filmovými tvůrci.

Už jen pouhý seznam debat a setkání s filmaři je impozantní. Téměř každý film bude na těšínském festivalu doprovázet několikačlenná skupina hostů – režisérů, herců a jiných umělců.

O síle herectví Janusze Gajose budou hovořit – s mistrem samotným, bude totiž zvláštním hostem naší přehlídky – Andrzej J. Jaroszewicz, Olaf Lubaszenko, Janusz Zaorski, Jacek Petrycki a Dorota Roqueplo.

Fenomén filmové tvorby Andrzeje Żuławského pro změnu budou analyzovat a o své vzpomínky na tohoto mimořádně originálního tvůrce se s diváky podělí Andrzej J. Jaroszewicz, Andrzej Korzyński, Andrzej Chyra a režisérův syn Xawery Żuławski.  

Pozornost návštěvníků festivalu jistojistě upoutá i debata o erotice v polské kinematografii. „Bez prudérnosti, nemilosrdně a otevřeně. Bude to jedna z nejzajímavějších diskusí letošního Kina na hranici. Přichystali jsme ji na neděli 1. srpna a bude následovat po filmové projekci Erotiky 2022 v kině Central v Českém Těšíně. Bude tedy určena polskému i českému obecenstvu zároveň. Hovořit se bude o Erotice PL, tedy o tom, jak polské filmy zobrazují erotiku, sex a tělesnost, ale také o tom, co ukázat nedokážou,“ zve všechny zájemce polský programový ředitel Kina na hranici Łukasz Maciejewski.

Besedy se zúčastní v Těšíně hojně zastoupení reprezentanti a reprezentantky tvůrčího týmu tohoto povídkového filmu: režisérky Olga Chajdas, Anna Jadowska, Anna Kazejak a Jagoda Szelc, herci Mikołaj Chroboczek, Andrzej Konopka, Julian Świeżewski a Piotr Witkowski, kostýmní výtvarnice Dorota Roqueplo a druhá režisérka Natalia Siwicka.

V úterý 3. srpna proběhne v Těšíně diskuse o polské filmové tvorbě v době, která jí není zrovna nakloněna. Z jakého důvodu se diváci po pandemii nevrátili do kin a jak se to bude vyvíjet dál? V rámci besedy s názvem Quo vadis, polský filme? budou odpovědi na tyto otázky hledat mimo jiné Andrzej Chyra, Magdalena Łazarkiewicz, Tomasz Kot, Piotr Domalewski, Anna Jadowska, Janusz Zaorski, Olaf Lubaszenko, Małgorzata Imielska, Bartłomiej Topa, Olga Chajdas, Maria Dębska, Piotr Głowacki, Daria Woszek, Mariusz Palej, Bartosz Chajdecki, Iwona Siekierzyńska, Tomasz Włosok, Grzegorz Zariczny, Janusz Wróblewski a Dorota Roqueplo.

Kompletní seznam festivalových hostů bude dostupný na internetových stránkách – www.kinonahranici.cz

23. filmová přehlídka Kino na hranici proběhne ve dnech 30. července – 4. srpna 2021 v polském Těšíně a Českém Těšíně. Veškeré informace najdete na internetových stránkách: kinonahranici.cz a také v příslušné události na Facebooku – zde.

Akreditace na festival Kino na hranici jsou stále ještě v prodeji. Vstupenky na jednotlivá filmová představení budou ke koupi od 24. července. Vstupenka na jeden film stojí 85 Kč, „balíček“ šesti vstupenek pak 425 Kč.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru