Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Kino Brasil se vrací do Bio Oko

Kino Brasil se vrací do Bio Oko

Kino Brasil se vrací do Bio Oko

Po nečekaně náročném uplynulém roce stráveném především v režimu on-line se Kino Brasil vrací do Bia Oko. Velké plátno s výjimečnými filmy, dotek tropů v listopadové Praze, jedinečná atmosféra prostoru, milá setkání a skvělé drinky. Kino Brasil po osmé od 4. do 7. listopadu.

Letošním výběrem filmů stejně jako v minulých ročnících míří Kino Brasil na to nejlepší, co brazilská kinematografie v posledních letech nabídla. Velké city, odvážné činy, smyslnost i zoufalství se snoubí v uhrančivých scénách. Nahlédne do pralesních domovů i do drobných pokojů velkoměstských činžáků. Kino Brasil uvede dramata vztahová i osobní, surreální snímek s hlubokou metaforou, dokument z prostředí současné Amazonie i zbrusu nový animák pro celou rodinu. “V současné Brazílii není přáno umění, filmovou tvorbu nevyjímaje. Natočení nezávislého filmu se stalo velkou výzvou a každý takový počin vyžaduje odvahu i podporu zahraničí. Vznikají tak osobité snímky, které bodují na nejprestižnějších festivalech světa a dokazují, že brazilští filmaři se jen tak zlomit nedají,” uvedla dramaturgyně Gabriela Šmaiclová. Kino Brasil nabídne šest filmů rozmanitých témat a přístupů od současných předních brazilských režisérů. Chybět nebudou už tradiční úvody před projekcí a české a anglické titulky.

V programu bude například drama oceněné v Cannes Neviditelný život Eurídice Gusmãové, které rozbuší nejedno srdce příběhy dvou odloučených sester z Ria de Janeira padesátých let. Na Berlinale vysoce ceněný polodokumentární snímek Poslední prales publikum přenese k dnes už jen hrstce indiánů Yanomami, kteří si pevně stojí za svým místem na světě. Pomyslné bariéry mezi generacemi, které utváří doba, ve které prožijeme své mládí, nám ukáže film Rozervaná srdce, v němž je bezbřehá otcovská láska hmatatelná stejně jako jeho bolest. Nejčerstvější snímek letošního festivalu, animovaný film inspirovaný slavnou malířkou brazilské modernistické éry Tarsilou do Amaral Tarsilinha otevře tajuplné dveře do ryze brazilského pohádkového světa.

Všechny aktuální informace včetně programu najdete na: www.kinobrasil.cz a https://www.facebook.com/kinobrasil

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru