Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Interaktivní publikace Na obzoru vtahuje čtenáře do studia vizuálních fenoménů dneška

Interaktivní publikace Na obzoru vtahuje čtenáře do studia vizuálních fenoménů dneška

Interaktivní publikace Na obzoru vtahuje čtenáře do studia vizuálních fenoménů dneška
Platforma pro studium vizuální kultury Fresh Eye vydává interaktivní publikaci Na obzoru. Nové tváře a hlasy ve vizuální kultuře, jež je souborem pětice studentských prací zabývajících se nejrůznějšími fenomény současné vizuální kultury. Čtenáři v ebooku naleznou příspěvky zkoumající média komiksu, filmu či zobrazování reality prostřednictvím map a přečíst si mohou také rozhovor pedagožek Ivety Jansové a Andrey Průchové Hrůzové o otevřených otázkách a výzvách současného univerzitního systému. Publikace je zdarma dostupná na webových stránkách projektu Fresh Eye: www.fresh-eye.cz.

Interaktivní publikace Na obzoru. Nové tváře a hlasy ve vizuální kultuře vznikla na základě vysokoškolské výzvy platformy Fresh Eye Call for Papers Interactive  s cílem představit vybrané práce studentů a čerstvých absolventů vizuálně-teoretických a tvůrčích oborů.

Na obzoru čtenářům/divákům představuje formou ukázek, video teaserů a myšlenkových map mezioborové výzkumné projekty zaměřené na nejrůznější aspekty studia obrazů. V ebooku své místo našly práce:

Adaptace komiksu: Analýza filmu Ghost World (2001) a jeho komiksové předlohy Hany Šormové,

Problematika diskurzu filmového stylu v televizi Kláry Feikusové,

Connected Bodies: The First-Person Perspective and Empathy Markéty Hrehorové,

Filmy o běhání: žánrový kontext a vybrané příklady z české produkce Františka Válka,

Úvod do deep mappingu — politická moc map a alternativní záznamy krajiny Barbory Müllerové

a jako zvláštní ocenění poroty navíc i projekt Missing Studies Jana Stuchlíka a Josefa Gečnuka.

Publikaci rámuje rozhovor teoretičky vizuální kultury a dramaturgyně platformy Fresh Eye Andrey Průchové Hrůzové s odbornicí na fanouškovská studia a zároveň předsedkyní poroty soutěže Call for Papers Interactive Ivetou Jansovou. V rozhovoru nazvaném Mimo mustr analyzují některé společné rysy prací vybraných do publikace a na obecnější úrovni se věnují  otevřeným otázkám a výzvám, s nimiž se v rámci univerzitního systému jakožto pedagožky dlouhodobě potýkají.

Publikace Na obzoru. Nové tváře a hlasy ve vizuální kultuře je zdarma dostupná na webových stránkách Fresh Eye na www.fresh-eye.cz.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru