Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Začíná festival BRNO16 s mottem Uprostřed ničeho

Začíná festival BRNO16 s mottem Uprostřed ničeho

Začíná festival BRNO16 s mottem Uprostřed ničeho
Už dnes startuje 62. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů BRNO16, který bude v Kině Art a prostoru No Art probíhat až do neděle. Během těchto pěti dnů mohou návštěvníci zhlédnout 37 snímků v hlavní soutěži, 13 snímků v soutěži českých a slovenských filmů a další desítky filmů v rámci doprovodného programu.  Ceny autorům vítězných filmů budou předány na slavnostním zakončení festivalu, které proběhne v sobotu 16. října ve 20.00 ve velkém sále Kina Art. Diváci mohou festival nově navštívit také v neděli, kdy mohou mimo dalšího programu zhlédnout i blok vítězných filmů.

Soutěžní snímky bude hodnotit mezinárodní porota, která rozhodne o Ceně poroty 62. BRNO16, a také může udělit několik čestných uznání. Svoji cenu udělí také středoškolská studentská porota i ta nejpřísnější porota v podobě diváků festivalu. Ti mohou o vítězi rozhodovat prostřednictvím hlasovacích lístků, a to do páteční půlnoci. Ocenění mohou získat také autoři snímků uvedených v soutěži Československá 16. Vítězné filmy budou vyhlášeny na sobotním ceremoniálu, kde budou také přítomným autorům předány ceny.

Chybět nebude ani tradiční doprovodný program. Nabídne snímky nejrůznějších žánrů, například bloky krátkých filmů nominovaných na Oscara, archivní pásma, tvorbu Jiřího Smékala Donného, kinematografickou performance Náš Očistec v Káznici nebo krátké české a německé dokumenty v pásmu FEINKOŠTU. Nefilmový doprovodný program uvede například vývoj první české audiohry Důkaz 111, Herní degustaci MAFIA3 s art directorem Romanem Hladíkem, herní instalaci Ateliéru Duchů nebo výstavu Martina Lacka SMOLDER v Galerii ART. Diváci se také mohou zúčastnit workshopu, na kterém si vyrobí vlastní 16mm film.

Akreditace je možné zakoupit online na www.brno16.cz a na pokladně Kina Art. Vstupenky na jednotlivé bloky bude možné zakoupit před projekcemi na festivalových místech.

Další informace: www.brno16.cz | https://www.facebook.com/BRNO16festival

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru