Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Bardzo fajný festival zve na Film z balkónu na Sídliště Ďáblice

Bardzo fajný festival zve na Film z balkónu na Sídliště Ďáblice

Bardzo fajný festival zve na Film z balkónu na Sídliště Ďáblice

Můžete své sousedy poznat, když je pozorujete z balkónu? Co o nich víte, máte je rádi? Jaké je to se na chvíli zastavit a být jen tady a teď? V sobotu 13. srpna od 14 hodin ožije nový pražský kulturně-spolkový prostor Úl česko-polskými a sousedskými příběhy.

Bardzo fajný festival zve na pražskou premiéru oceňovaného polského dokumentárního snímku Pawła Łozińského Film z balkónu, na letní otevřenou lekci mindfulness s Martou pro všechny věkové kategorie a k ochutnání polských veganských dobrot. Jako afterparty vystoupí projekt Duck The Mainstreem se svou nonkonformní audio video diskotékou. Vstupenky jsou k dostání na Gooutu a potom na místě pouze v hotovosti. Těšíme se na vás!

Film z balkónu (Film Balkonowy, Polsko 2021, 100 minut; polsky s českými titulky)

Režisér Paweł Łoziński natáčí ze svého balkónu dění na ulici – oslovuje procházející a snaží se s nimi navázat hovor – o jejich každodenních starostech, náboženství, umění i smyslu života. Někteří pospíchají, jiní se stydí před kamerou, v některých ale kamera probudí touhu se předvést a konverzovat. Rozmanité životní postoje i osudy procházejících přibližují současný stav polské společnosti a rozhovory zároveň poskytují filmovým protagonistům až terapeutickou katarzi. (MFDF Jihlava/Bardzo fajný)

Lekce Mindfulness

Zveme srdečně na otevřenou lekci mindfulness s Martou, která proběhne od 16.00. Co to ale vlastně znamená? Mindfulness neboli všímavost je bytí v přítomnosti teď a tady bez jakéhokoliv posuzování, hodnocení, očekávání s přijetím toho, co se zrovna odehrává. Umožňuje nám zaměřit svou pozornost na tělo, dech a smysly. Díky nim začínáme pozorovat, co se v našem těle odehrává (myšlenky, emoce, pocity). Hodnocení během dne používáme tak často, že si toho ani nevšímáme.  A právě hodnocení nám dost často uzavírá zvídavou mysl, díky které můžeme jen prozkoumávat či pozorovat situaci, lidi bez jakéhokoliv hodnotícího nádechu.

Pojďme to zkusit bez hodnocení tady a teď!

Bardzo fajný v Úlu – program:

14.00 start akce, polské delikatesy a hudba
16.00 Otevřený workshop mindfulness pro všechny věkové kategorie s Martou (90 min)
20.00 Film z balkónu (100 min, vstupenky Goout.cz)
22.00 Afterparty s projektem Duck The Mainstream

Místo: Kulturní spolkový prostor Úl, Frýdlantská 26, Praha 8

Spojení: tram 1 na konečnou Sídliště Ďáblice, 7 minut pěšky od metra Ládví

Vstupenky zde. Více informací: facebook.com/bardzofajnyfestival

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru