Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » FAMUFEST odhaluje festivalovou znělku a obsazení poroty

FAMUFEST odhaluje festivalovou znělku a obsazení poroty

FAMUFEST odhaluje festivalovou znělku a obsazení poroty
Festival studentských filmů FAMUFEST s3tk8ní je téměř tady, už 30. března pražské Vršovice ožijí tvorbou FAMU. Letošní festivalová znělka se ponese v tématu setkání a filmová porota bude čítat celkem sedm porotců a porotkyň. Objeví se v ní například režisér snímku Okupace Michal Nohejl, kreativní producentka HBO Tereza Polachová, nebo režisér a pedagog prestižní filmové školy La Fémis Nicolás Lasnibat.

Festival FAMUFEST na konci března opět uvede nejaktuálnější studentskou tvorbu v oblasti kinematografie. Právě zveřejnil znělku a složení festivalové poroty. Letošní ročník se nese v tématu „s3tk8ní” a ve stejném duchu se nese i festivalová znělka. Potřeba fyzického kontaktu je v ní znázorněna v podobě osamělých astronautů plujících vesmírem a snažících se marně potkat.

„Kosmonauti plovoucí v nekonečném vesmíru pro nás reprezentují samotu, uzavření ve sterilních oblecích ztělesňuje odcizenou atmosféru a motiv izolace. Zkrátka sledujeme motivy znázorňující pocity izolovaných lidí dnešní lockdownové doby, kteří se nemohou dočkat vzájemných setkání, při kterých se pak mohou cítit tak trochu jako mimozemšťané.” komentuje Vojtěch Kunc, student FAMU a autor koncepce. Znělka bude vysílána v České televizi a během festivalu ji diváci uvidí před každou projekcí v Kině Pilotů. Na rozhlasových stanicích Radio Wave a Radio 1 si budete moci poslechnout její audio verzi.

Festival je letos opět dobrovolně soutěžním. Organizátorský tým tvořený samotnými studenty vnímá soutěžní charakter jako potenciální motivaci pro tvůrce a příležitost, jak studentskou tvorbu zviditelnit. Respektuje i přání některých tvůrců nesoutěžit, a přesto mít možnost své filmy na festivalu uvést. FAMUFEST proto nabízí obě varianty. Tvůrci se už v první fázi přihlašování rozhodli, zdali své dílo přihlásí jako soutěžní nebo nesoutěžní. Z přihlášených soutěžních děl porota vybere jednotlivé vítěze ve 14 kategoriích.

Porota FAMUFESTu je složená z celkem sedmi porotců zastupujících různé oblasti audiovize. Jednou z porotkyní je kreativní producentka HBO Tereza Polachová. Díky ní vznikly série jako Hořící keř, Bez vědomí, Pustina, nebo dokument Dálava. Porotcem je i Michal Nohejl, čerstvý držitel Ceny české filmové kritiky za režii filmu Okupace. Sound design v porotě reprezentuje Robert Slezák, zvukař filmů Metanol, Jan Palach, Špína nebo seriálu Zrádci. Představí se i dokumentaristka Tereza Reichová, střihačka Evženie Brabcová nebo kameraman Jan Baset Střítežský. Pozvání do poroty přijal i chilský režisér Nicolás Lasnibat, který na festival přijede spolu s delegací z prestižní pařížské filmové školy La Fémis.

Festival začíná ve středu 30. března zahajovacím ceremoniálem v Kině Pilotů v pražských Vršovicích a bude se konat i v tamější kulturním centru Vzlet, coworkingovém centru SVĚT-HUB, kavárně Cafe v Lese anebo v baru Bad Flash. Trvat bude do 3. dubna a návštěvníci se mohou těšit nejen na projekce snímků studentů FAMU, ale i na výstavu ve veřejném prostoru, přednášky a diskuze, workshopy a koncerty.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 941

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru