Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » DAFilms opět uvádí krátké filmy ze soutěže MFDF Jihlava

DAFilms opět uvádí krátké filmy ze soutěže MFDF Jihlava

DAFilms opět uvádí krátké filmy ze soutěže MFDF Jihlava
Mezinárodní soutěž krátkých dokumentárních filmů 28. MFDF Ji.hlava: online, v předstihu, zdarma a s diváckým hlasováním

Všechny krátké dokumenty ze soutěžní sekce Krátká radost 28. Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava jsou od 10. října až do 3. listopadu 2024 k vidění exkluzivně zdarma na streamovacím portálu dafilms.cz. Diváci z celého světa navíc mohou do čtvrtka 24. října 2024 hlasovat a rozhodnout o nejlepším filmu, kterému bude na slavnostním zahájení MFDF Ji.hlava udělena Cena diváků DAFilms

Program nabízí celkem 21 filmů z 20 zemí v 15 světových, 5 mezinárodních a 1 evropské premiéře. Kromě evropských filmů jsou k vidění i snímky z Tanzanie, Barmy, Kolumbie či Kuby. Ze stovek přihlášených filmů se do letošního výběru probojoval i jeden český snímek, film-experiment Kateřiny Dudové Život jedna báseň, není peříčko, ve kterém režisérka umístí své tři blízké na tři dny do jedné místnosti a se zadáním napsat báseň je nechá napospas svému osudu. Českou stopu má i chorvatský film (P.S.) českého režiséra Aleše Suka o posledním obyvateli odlehlého ostrova v Jaderském moři.

Spolukurátorka sekce, Andrea Slováková, za MFDF Ji.hlava poznamenává: „Krátká radost každoročně ukazuje, že i malý formát stačí na odvyprávění velkých příběhů a zprostředkování velkých obrazů. Projekce filmů v opuštěných řeckých fabrikách a tunelech (S prázdnými domy můžeme nakládat, jak se nám zlíbí), indické vyprávění o narození dítěte ve vesnici, kde žije pouze hluchoněmé obyvatelstvo (Když dítě zapláče…), výpověď o domácím násilí (Místo bez paměti), či putování laoským lesem (Práh lesa) – to jsou pouze střípky. Každý jeden film nese výrazné téma a nachází jedinečný autorský styl. V krátkometrážní tvorbě je letos patrná také tendence pracovat s již vytvořenými, staršími materiály a znovu je použít k aktuálním výpovědím.“

“Online přehlídka Krátká radost je již nedílnou součástí podzimního programu DAFilms. Během tří týdnů se náš portál již tradičně vrací ke svým jihlavským festivalovým kořenům a nabízí divákům unikátní vhled do pestré krajiny aktuálních dokumentů krátké stopáže z celého světa,“ dodává kurátorka DAFilms Veronika Lišková.

Všechny nominované filmy budou na dafilms.cz dostupné ZDARMA po registraci až do 3. listopadu 2024. Hlasující diváci a divačky, kteří udělí hvězdičky na kartách filmu do půlnoci 24. října 2024, budou automaticky zařazeni do slosování o roční předplatné DAFilms. Vítězný film, který bude oznámen na zahajovacím ceremoniálu MFDF Ji.hlava 25. října 2024 získá online distribuci a propagaci na portálu DAFilms v hodnotě 3000 EUR.

Filmy Krátké radosti online: https://dafilms.cz/program/1579-kratka-radost-2024

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 978

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru