Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Bardzo fajný festival uvede nové polské filmy, dokument i krátké experimenty

Bardzo fajný festival uvede nové polské filmy, dokument i krátké experimenty

Bardzo fajný festival uvede nové polské filmy, dokument i krátké experimenty

Bardzo fajný festival opět vybírá výrazné nové filmy, které se dotýkají současného Polska.  Od 21. do 24. listopadu bude letenské Bio Oko už posedmé místem k česko-polskému setkání a diskuzi.

Festival letos uvede 4 silné celovečerní filmy – nejnovější snímek Wojciecha Smarzowského, kontroverzní Klér o problémech v polské katolické církvi, silný příběh dívky z pasťáku v celovečerním hraném debutu Vše pro mojí matku polské dokumentaristky Małgorzaty Imielské a komediální rodinné drama Jako pes s kočkou podle skutečného příběhu režiséra Janusze Kondratiuka. V distribuční premiéře také nový film Kingy Dębské Zábava, zábava o ženském alkoholismu.  

Festival letos také nahlédne do polské dokumentární tvorby – pozvání festivalu přijala oceňovaná dokumentaristka a spisovatelka Marta Dzido, která představí film Silačky o polských sufražetkách bojujících za práva žen před 100 lety a také svoji nejnovější novelu Slast (Frajda), která vyjde v listopadu v českém překladu Anny Plasové v nakladatelství Dokořán.

Zábava, zábava

Speciálním bodem programu bude polsko-české setkání dvou festivalů – ty nejvýraznější krátké filmy z festivalu Filmové Podlesí útočí (Filmowe Podlasie Atakuje) z Bělostoku se potkají s těmi nejlepšími mladého pražského festivalu Some like it short.

Divácky oblíbenou součástí jsou polské delikatesy – letos festival pohostí dva polské kuchařské týmy Polský stůl a Polskiejadlo.cz. Těšte se na typické pomazánky se smalcem a červenou řepou, pochutiny k pivu i vodce, sladké moučníky ke kávě. Všechny filmy budou uvedeny v polské verzi s českými a/nebo anglickými titulky. Diskuze budou tlumočené do češtiny.

Program
ČTVRTEK 21. 11.
20.30 Zábava, zábava (Zabawa, zabawa, Kinga Dębska, Polsko, 2018, 88 minut) Veřejná distribuční premiéra.

PÁTEK 22. 11.
18.00 Vše pro mou matku (Wszystko dla mojej matki, Małgorzata Imielska, Polsko, 2019, 103 min.)
20.15 Klér (Kler, Wojciech Smarzowski, Polsko, 2018, 132 min.) Projekce filmu s úvodem. Úvod: Petr Vlček

SOBOTA 23. 11.
15.30 Pohádkové pásmo s Kozlíkem Matolkem + dílna (120 min)
16.00 Beseda s Martou Dzido ke knize Slast, (mezzanin kina, 60 min.) Vstup volný.
18.00 Silačky (Siłaczki, Marta Dzido, Piotr Śliwowski, Polsko, 2018, 70 min Projekce dokumentárního filmu za účasti režisérky Marty Dzido. Diskuze bude tlumočená do češtiny.
20.00 Bardzo fajný Podlesí Like it short (100 min, česky, polsky, anglicky Pásmo krátkých filmů s diskuzí s hosty z obou festivalů. Filmy budou v originálním znění s anglickými a/nebo českými titulky. Diskuze bude v angličtině, v případě potřeby tlumočená.

NEDĚLE 24. 11.
18.00 Jako pes s kočkou (Jak pies z kotem, Janusz Kondratiuk, 2018, 102 min)

Více aktuálních infromací: https://www.facebook.com/bardzofajnyfestival
FB událost: https://www.facebook.com/events/1590347107771642
Předprodej: www.goout.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 943

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru