Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Ve Zlíně se natáčí krátký sci-fi film Úkryt o úskalí umělé inteligence

Ve Zlíně se natáčí krátký sci-fi film Úkryt o úskalí umělé inteligence

<strong>Ve Zlíně se natáčí krátký sci-fi film <em>Úkryt </em>o úskalí umělé inteligence</strong>

Vizuální zážitek a silný příběh, který zanechá stopu, slibuje svým budoucím divákům a divačkám přinést krátkometrážní sci-fi snímek Úkryt, který ve Zlíně v těchto dnech natáčejí studenti z ateliéru Audiovizuální tvorba při Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati. 

Scénář ve spolupráci s absolventem ateliéru Radovanem Majerem napsal Martin Bystriansky, který je zároveň jeho režisérem, a výkonnou produkci má na starost Tomáš Mokroluský. Pro oba, stejně jako jejich spolužáky v dalších klíčových štábních profesích, půjde o absolventský projekt jejich magisterského studia na ateliéru. V ústředních rolích se objeví slovenský herec Dušan Cinkota a mladá česká herečka Leona Skleničková.

Jak název filmu napovídá, příběh se odehrává v prostředí komorního, leč moderně vybaveného úkrytu, ve kterém přebývá hlavní postava Spisovatele, jemuž zde umělá inteligence jako inspiraci pro jeho tvorbu vytváří virtuální simulace. V artificiálním světě Spisovatel potkává svoji Múzu, která však pro něj není dostatečně reálná, a tak se rozhodne úkryt opustit. Umělá inteligence má však za povinnost udržet spisovatele v bezpečí před realitou a především před ním samotným. 

„Náš film navazuje na žánr science fiction a zabývá se tématem závislosti na vytváření vlastního dokonalého světa na úkor toho skutečného,” komentuje režisér Martin Bystriansky. “Děj, který přechází od mysteriózní k romantické zápletce, nastoluje hybridizaci žánrů a důsledný přístup k estetice práce s adekvátní stylizací. Pokoušíme se interpretovat výše zmíněné žánry v trochu jiném světle, než je běžné. Inovativně pracujeme s generováním scén prostřednictvím umělé inteligence Stable Diffusion. Věřím, že kombinace uměle vytvořených obrazů s podmanivými hereckými výkony se stanou přidanou hodnotou filmu, která okouzlí širokou diváckou veřejnost.“ 

 

„Jsem potěšen, že můžeme točit tento snímek právě ve Zlíně, který nám poskytl podporu. Úkryt se odehrává ve sci-fi světě, který je plný nevšedních prvků, a v rámci filmového vyprávění jsme se rozhodli představit známé zlínské lokace v jiném světle,” uvádí výkonný producent Tomáš Mokroluský.

Producentem filmu je Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, jako koproducenti u filmu figurují IS Produkce, Nadační fond FILMTALENT Zlín a zeroin. Film vzniká za finanční podpory statutárního města Zlín.

Úkryt

režie: Martin Bystriansky
scénář: Martin Bystriansky & Radovan Majer
výkonná produkce: Tomáš Mokroluský
kamera: Jakub Gallo
střih: Lukáš Vích
VFX: Vojtěch Kaleta
výprava: Martin Bystriansky
kostýmy: Iveta Linhartová
zvuk a hudba: Lukáš Klinec
Česká republika, 2023

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 981

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru