Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Filmový festival Zlatý Voči bude HYPER!

Filmový festival Zlatý Voči bude HYPER!

Filmový festival Zlatý Voči bude HYPER!

Mezinárodní filmový festival studentstva teorie audiovize Zlatý Voči se vrací a jeho 29. ročník se uskuteční již 13. a 14. září 2024 v prostorách Kampusu Hybernská na adrese Hybernská 994/4. Hlavní témata letošního ročníku HYPER je odvážné, evokuje extravagantnost a zahrnuje vše, co překračuje doposud známé hranice.

Téma HYPER se propisuje nejen do zcela unikátní vizuální identity letošního ročníku, ale také do jeho filmového a doprovodného programu. Návštěvníci festivalu se mohou těšit na tematické promítací bloky složené z audiovizuální tvorby českých i zahraničních teoretiků, na debaty a přednášky nejen s tuzemskými odborníky i na obzvlášť intenzivní hudební zážitek.

Filmový program

Letošní festivalový ročník nabídne celkem šest filmových sekcí, které HYPER reflektují nejen tematicky, ale také prostřednictvím svých kreativních názvů. Diváci se mohou těšit na meditativní pásmo ULTRA*ZEN, přehlídku snímků o křehkosti vztahů SUPER*CLOSE nebo na introspektivní výpovědi o lidských právech v sekci HYPER*FOCUS. Ani letos nebude chybět nejoblíbenější výběr kinematografických podivností a přešlapů v pásmu MEGA*BIZAR, sekce HOMIES věnovaná výhradně současné tuzemské tvorbě či již tradiční přehlídka AUDIOVIZUÁLNÍCH ESEJÍ, kterou letos vůbec poprvé kurátoruje teoretička filmu a nových médií Veronika Hanáková.

Na festivalu se letos rozdá celkem pět filmových cen. O nejlepším filmu, nejlepším českém filmu, nejlepším experimentu a nejlepší audiovizuální eseji rozhodne odborná porota, ve které letos usednou filmoví publicisté Julia Pátá a Martin Pleštil, režisérka a autorka vítězného dokumentu 27. ročníku MFDF Ji.hlava Kateřina Dudová a produkční MFF Jeden Svět a organizátorka Českých vizí Anna Skočdopolová. O tom, jaký snímek si odveze oblíbenou diváckou cenu, budou mít také letos možnost hlasovat všichni návštěvníci festivalu.

Debaty s filmovými profesionály a odborné přednášky

Kromě filmových projekcí kladou Zlatý Voči důraz také na debatování a neustálé rozšiřování obzorů. Pestrý doprovodný program proto už v pátek odstartuje panelová debata Hypermaskulinita a ideály mužství, kterou bude moderovat filmová teoretička a publicistka Šárka Jelínek Gmiterková. O fenoménu mužství v kontextu genderu, stereotypizace či atraktivity bude dále diskutovat šéfredaktorka magazínu DOK.REVUE a kurátorka feministického filmového cyklu Čtvrtá vlna Tereza Domínová, spoluautorka podcastu o vztazích, sexu a tělesnosti Vyhonit ďábla Zuzana Kašparová a duo novomediálních teoretiků a studentů David Laufer a Tomáš Samek. Diváci se dále mohou těšit na odbornou přednášku profesora Josého Duarta s názvem After the Crash: Road Movies and the American Dream, která proběhne v anglickém jazyce a nabídne zcela nekonvenční pohled na historii i současnost jednoho z nejklasičtějších amerických žánrů. Odborný doprovodný program pak v sobotu zakončí přednáška Videohry a ekologie. Povede jí vývojářka videoher Andrea Hubert a zamyslí se například nad tím, co všechno by to prakticky znamenalo, kdyby se měl videoherní průmysl stát udržitelným. Debata Videohry a ekologie navíc reflektuje ústřední prioritu letošního ročníku, jíž se stala právě snaha o co nejekologičtější organizaci festivalu.

Hudební program

Letošní festivalové dějství v sobotu zakončí vystoupení fenomenálního DJ Litterbina, který láká na unikátní hyperpopový zážitek.

Festival Zlatý Voči je organizovaný studenty Katedry filmových studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a veškerý program je otevřený široké veřejnosti – vstupné je totiž dobrovolné. Podrobný harmonogram filmového a doprovodného program je postupně odhalován na našich sociálních sítích – Instagramu (@zlaty_voci), Facebooku (@zlatyvoci) a webu (zlatyvoci.cz).

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 970

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru