Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Festival Brněnská 16 v říjnu oslaví 60. narozeniny

Festival Brněnská 16 v říjnu oslaví 60. narozeniny

Festival Brněnská 16 v říjnu oslaví 60. narozeniny
Druhá říjnová středa bude opět patřit zahájení festivalu Brněnská 16. Ten letos proběhne v termínu 9.–12. 10. Kromě tradiční mezinárodní soutěže, ve které se letos utká 40 filmů, proběhne i první ročník soutěže pro autory z České a Slovenské republiky, Československá 16. Festival se po dvou letech vrací do domácího prostředí Kina Art na Cihlářské, zároveň bude probíhat i v prostoru No Art na Radnické 4 a nově také ve Vile Löw-Beer a Alliance Française. Brněnská 16 je jedním z nejstarších filmových festivalů u nás, pořádá se bez přerušení již od roku 1960.

Do soutěží se letos přihlásilo více než 1 100 snímků z celého světa, o přízeň diváků i poroty bude v mezinárodní soutěži nakonec bojovat 40 filmů. Nejvíce snímků pochází z Německa (4), po třech filmech má v soutěži Španělsko a Česká republika. Své zástupce zde bude mít ale i Afganistán, Austrálie, Izrael, Mexiko nebo Peru. Program se letos dočkal rozšíření. „Tradiční soutěž byla letos doplněna o mladšího sourozence – původně nesoutěžní sekci Česká 16 jsme přetvořili na Československou 16, v níž se utká 11 krátkých snímků z České a Slovenské republiky,“ doplňuje ředitel festivalu Milan Šimánek. Obě soutěže jsou honorované, o vítězných snímcích rozhodují mezinárodní poroty, svoji cenu uděluje i studentská porota a festivaloví diváci. Vyhlášení vítězných filmů proběhne v sobotu 12. října v Kině Art na Cihlářské.

Doprovodným programem se tradičně prolíná festivalové motto, které se v letošním 60. roce dotýká různých forem budoucnosti. Představí například minulé vize budoucnosti, přesahy krátkého filmu do oblasti videoher, diskutována bude i budoucnost technologie VOD. Zastoupen bude i experimentální film, a to ve spolupráci s rakouskou agenturou sixpack.

Brněnskou 16 čeká v předvečer zahájení obvyklý warm-up, tentokrát v podobě koncertu Ventolina v Kabinetu Múz. Návštěvníci B16 se s jeho tvorbou mohli seznámit i v posledních třech znělkách festivalu, které vznikly spoluprací Ventolina a studia The Rodina. To je i v letošním roce autorem vizuálního stylu festivalu.

Akreditaci a vstupenku na koncert je možné zakoupit online na www.brno16.cz nebo v infocentru na Panenské za 380 Kč. Po zahájení festivalu bude v prodeji i v Kině Art, na všech promítacích místech bude možné zakoupit vstupenky na jednotlivé bloky za 50 Kč.

Další informace: web festivalu: www.brno16.cz | facebook festivalu: www.facebook.com/16brno/

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 981

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru