Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » PAF –>> Pip Chodorov, Půlnoční horečka, PAF REWIND: ILUSTRACE….

PAF –>> Pip Chodorov, Půlnoční horečka, PAF REWIND: ILUSTRACE….

Americký filmař Pip Chodorov na PAFu poprvé veřejně promítne nový dokument FREE RADICALS o experimentální animaci…

Z programu PAFu, tedy Přehlídky animovaného filmu, která je takříkajíc za rohem (proběhne od 9. do 12. prosince), vybíráme opět namátkou několik lákadel:

Pip Chodorov, americký filmař, filmový galerista a hudební skladatel, přijede se svým novým dokumentem Free Radicals, který bude mít premiéru v pátek 10. 12. od 18 hod. v divadelním sále na Konviktu, další projekce spolu s diskuzí s režisérem proběhne v sobotu 11. 12. od 22 hod. v Kapli Božího těla.

Populární sekce PŮLNOČNÍ HOREČKA nabídne ve čtvrtek 9. 12. nový film Jana ŠvankmajeraPřežít svůj život (2010), v pátek 10. 12. Bubble Bath (1979) Györgye Kovásznaie a v sobotu 11. 12. Go to Hell! (1997) Raye Nowlanda.

PAF REWIND: ILUSTRACE, to jsou nejen pásma českých animovaných filmů (Malá čarodějníce, Josef Lada: Od kocoura Mikeše ke kmotře lišce, Z ilustrace do animace, Z animace do ilustrace, Švejkiáda – nejúspěšnější zpracování Haškova tématu v pěti ukázkách), ale také prezentace (Tomáš Vaněk – PARTICIPY ILUSTRACE, Jiří Havlíček – TEORIE OBKRESLOVÁNÍ, Martin Búřil, Jakub Deml – OPIČÍ KRÁL) , audiovizuální performance (Kateřina Zochová, David Landa – CHLAPEC A PAPRSEK), také celovečerní animované filmy (Dobrodružství Robinsona Crusoe, Stvoření světa). Projekce proběhnou ve filmovém sálu a v kině Metropol. Záměrem sekce, jak se dočteme na webu, je zdůraznit přechod z nehybného prostoru knih do dynamického procesu animace, poodhalit specifičnost animace ilustrace v českém prostředí a upozornit na její současné reinterpretace v tvorbě mladší generace.

Kino Metropol navštíví Mikeš, Rumcajs, Rákosníček a další…

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru