Zde se nacházíte: 25fps » Rozhledy » .:! ROCK ON BABY !:. editorial

.:! ROCK ON BABY !:. editorial

.:! ROCK ON BABY !:. editorial

SERIÁL: HUDEBNÍ POŘADY .:/editorial\:.  MARIE MEIXNEROVÁ –

Vážení čtenáři, přátelé dobrého filmu a televize,

42. číslo našeho časopisu jsme se tentokrát, co se televizní a seriálové sekce týče, rozhodli věnovat fenoménu hudebních pořadů. Protože jde o téma nesmírně široké, potěšíme Vás alespoň zlomkem toho zajímavého, co se v televizní historii skrývá. Společným jmenovatelem většiny příspěvků je – rock’n’roll!

Kristýna Oslzlová, která se v našem časopise dlouhodobě zabývá japonskou televizí, Vás provede po japonských hudebních pořadech. Jiří Vladimír Matýsek Vám zase přiblíží kouzlo rocku v československé televizi.

Rubrika tentokrát obsahuje dva překladové články, jedná se o text Normy Coates (který se poprvé objevil v časopisu FLOW) o pochybnosti termínu „hudba pro mládež“, a o monotematický článek Marka Spadoniho (z našeho spřáteleného serveru Television Heaven) o legendárním pořadu Ready Steady Go!.

V aktuálním čísle si také můžete přečíst o hudebním sitcomu, jehož hvězdami jsou členové prefabrikované hudební skupiny The Monkees, o neuvěřitelném dění okolo Show Eda Sullivana Sullivanově úloze v expanzi rock’n’rollu na amerických televizních obrazovkách. Dění za oceánem mapuje portrét producenta, jehož jméno figuruje za obrovskou spoustou rockových pořadů – Jacka Gooda. Svěží text Vás protáhne přes úplně první hudební pořady ve Velké Británii, dodnes slavné pecky jako Six-Five Special nebo Oh Boy! až po Goodovo působení v Americe – na fenomenálním pořadu Shindig!

Ty z Vás, pro které je to až příliš velké retro,  možná potěší článek o hardcore punku a jeho nelehkých televizních osudech a pikantních skandálech v přímém přenosu.

Všechny články jsou pořádný rokec, tak si je užijte!

Přes to přese všechno nás mrzí, že obrovská spousta témat zůstala neprobádaná; ležet ladem jsme nechali celé dekády, celou MTV, hudební pořady ve většině národů. Neprobádány zůstávají formální aspekty těchto pořadů (např. práce kamery, která je u mnohých opravdu hodně zajímavá), problém autenticity… Příliš mnoho článků zůstalo nenapsaných. Proto, jestli se Vám téma líbí,  rádi se k němu vrátíme ještě jednou, v některém z příštích čísel filmového časopisu 25fps. Takže dychtivě čekáme na Vaše reakce! Pište, co se Vám líbí, pište, co se Vám nelíbí, a hlavně pište, jaké téma byste na stránkách seriálové a televizní rubriky rádi objevili někdy příště. (Psát můžete do komentářů, na facebook, na YouTube).

A hlavně, velká řada článků, jak se u nás pomalu stává dobrým zvykem, je výrazně

INTERAKTIVNÍ

PROTO KLIKEJTE NA VŠECHNO, CO JDE. URČITĚ TO STOJÍ ZA TO.

(Odkazy nejnabitější je článek Marka Spadoniho.)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru