Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Příběh Zdeňky Havlíčkové ožije v minisérii z produkce společnosti CANAL+

Příběh Zdeňky Havlíčkové ožije v minisérii z produkce společnosti CANAL+

Příběh Zdeňky Havlíčkové ožije v minisérii z produkce společnosti CANAL+

V Praze začalo natáčení Dcery národa, šestidílné minisérie originální tvorby společnosti CANAL+ Česká republika, která vzniká pod značkou CANAL+ Original a v koprodukci s Českou televizí. Tato moderně stylizovaná minisérie přináší neotřelý pohled na dobový příběh inspirovaný osudem Zdeňky Havlíčkové, dcery slavného Karla Havlíčka Borovského. Dcera národa je příběhem romantické lásky mladé dívky, jejíž touha po svobodě a vlastním osudu se odehrává na pozadí třaskavých dějin formujících českou národní identitu. Zdeňku Havlíčkovou ztvární vycházející herecká hvězda Antonie Formanová, vnučka světoznámého režiséra Miloše Formana, která si zahraje po boku obrozenců Jiřího Langmajera, Jana Vlasáka, Vladimíra Javorského, Leoše Nohy a Roberta Mikluše.

Dcera národa nabídne nekonvenční, ale velmi zábavné zpracování příběhu z českých dějin, které je inspirované funkčními a velmi populárními zahraničními koncepty. Máme velkou radost, že můžeme tuzemskému divákovi nabídnout právě tento žánr a moderní formát, který v české nabídce dosud chyběl. Seriál slibuje opravdu jedinečný zážitek plný humoru, vášně a nečekaných zvratů,“ představuje seriál Lada Dobrkovská z lokálního týmu, která má na starosti domácí produkci společnosti CANAL+ v České republice a na Slovensku, a dodává:CANAL+ Česká republika zahajuje touto sérií svou originální tvorbu v České republice a na Slovensku s ambicí přinášet divákům kvalitní a originální obsah ve standardech společnosti CANAL+, která je známá svou vysokou úrovní tvorby a rozmanitou programovou nabídkou.“ Premiéra seriálu je v lineárním vysílání a na streamovací platformě CANAL+ plánována na podzim 2024.

Režie se ujali dva mladí, ale přesto velmi zkušení autoři Cristina Grosan (Běžná selhání) a Matěj Chlupáček (Bez doteku, Úsvit, Zrádci). Náš seriál chce být jiný – lidský, současný, živý. Zdeňka byla především puberťačka jako každá jiná, která těžce nesla, že se jí banda stárnoucích mužů motá do života a snaží se rozhodovat o tom, do koho se smí či nesmí zamilovat,“ sděluje Cristina Grosan. Chceme z ní definitivně setřít patinu národem zrazeného symbolu a i velikány její doby ukázat jako živé a zábavné charaktery, kterými byli. Vlastní produkce společnosti CANAL+ nám dovoluje jít s trendy světové seriálové tvorby a i historické téma pojmout ve filmové kvalitě současně a humorně,“ podotýká k projektu Matěj Chlupáček.

Neříkejte mi, jak mám žít!

Karel Havlíček Borovský zanechal po své smrti národu nejen svoje dílo, ale i dceru, pubertální Zdeňku. Osud sirotka si vezmou na starost čeští obrozenci, kteří z ní chtějí vytvořit dokonalý symbol něžnosti české kultury. Vzpurná Zdeňka chce ale za každou cenu žít život podle svých představ. Když se navíc bezhlavě zamiluje do polského důstojníka rakouské armády, z davy milované holčičky se doslova přes noc stane zrádkyně národa a coura. Povede se Zdeňce prosadit svou romantickou lásku, nebo se podvolí tlaku okolí a vdá se za nudného statkáře z dobré české rodiny?

Dcera národa

CANAL+ Original
Žánr: drzá romantická komedie z 19. století
Země: Česká republika
Rok výroby: 2024
Formát: 6× 30 min, 3× 60 min
Seriál byl podpořen filmovými pobídkami spravovanými Státním fondem kinematografie

Tvůrci:
Producent: CANAL+ Česká republika
Koproducent: Česká televize
Produkce: Barletta
Scénář: Lucie Vaňková
Režie: Matěj Chlupáček, Cristina Grosan

Obsazení:
Antonie Formanová (Zdeňka Havlíčková)
Jiří Langmajer (František Ladislav Rieger)
Jan Vlasák (František Palacký)
Vladimír Javorský (Alois Pravoslav Trojan)
Leoš Noha (František August Brauner)
Robert Mikluš (Josef Hamerník)
Ladislav Hampl (Antonín Svoboda)
Daniel Kadlec (Quido Battaglia)
Martina Jindrová (Filipka Hráská)
Vojtěch Machuta (Václav Robert Kounic)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru