Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Česká radost v českých kinech

Česká radost v českých kinech

Již od 3. listopadu budou moct diváci v řadě českých kin zhlédnout české dokumenty, které se objevily také na MFDF Ji.hlava – projekt Česká radost v českých kinech nabídne konkrétně tyto tituly:

Dokument Martina Marečka Pod sluncem tma, který byl uveden na festivalu v Karlových Varech a na MFDF Ji.hlava získal tři ocenění (Nejlepší český dokumentární film, Cena diváků, Silver Eye), sleduje působení dvojice rozvojových expertů Milana Smrže a Tomáše Tožičky v zambijské osadě Masuku, kam se vrací po čtyřech letech a snaží se zjistit, co a proč v areálu školy a nemocnice nefunguje. Dokument o střetu dvou světů je dramatický i plný humoru zároveň. Snímek vznikl v produkci Hypermarket Film.

Venku Veroniky Sobkové je časosběrným dokumentem zaměřeným na osudy tří lidí opouštějících vězení. „Film je metaforou o nakládání se svobodou, časem a osudem, o rozhodování na důležitých životních křižovatkách, které se týká nejen bývalých vězňů, ale každého z nás.“ Snímek vznikl v produkci HBO. Na trailer se můžete podívat zde.

Nový dokument Víta Janečka, nazvaný Závod ke dnu, za pomoci filosofa Václava Bělohradského, sociologa Jana Kellera, ekonomky Ilony Švihlíkové, rozvojového experta Tomáše Tožičky a dalších reflektuje současnou situaci nezaměstnanosti na konkrétních případech. Dokument vznikl v koprodukci ČT a Víta Janečka.

EM a ON, dokument plný hudby Xaviera Baumaxy a veršů Em Rudenka, je divokou jízdou, při které režisér Vladimír Michálek zachytil během dvou let dvojici na cestách i v soukromí. Dokument  „bez cenzury i autocenzury“ je vystavěn zejména na koncertních záběrech, ve kterých Baumaxa na různých místech republiky hraje své hity, částečně dokument působí jako šílené roadmovie. Snímek vznikl v koprodukci HBO.

Rock života Jana Gogoly ml. se zaměřuje na osobnost Oldy Říhy, frontmana skupiny Katapult, který režisér natáčel od zimy 2009 do zimy 2010. Dostáváme se na koncerty i do Říhova soukromí, třeba již na začátku, kdy sleduje z povzdálí pohřeb svého spoluhráče a  kamaráda Jiřího „Dědka“ Šindeláře, později se navíc dozvídá o smrti bývalého bubeníka Katapultu. Na trailer se můžete podívat zde. Snímek vznikl v produkci HBO a Cireal productions.

Zdroj fotografií: ceskaradost.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru