Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Fresh Film Fest 2011: závěr a výsledky soutěže

Fresh Film Fest 2011: závěr a výsledky soutěže

FESTIVALY: Fresh Film Fest – ONDŘEJ J. KOSNAR –

Letošní osmý ročník festivalu studentských filmů a debutů Fresh Film Fest skončil. V neděli 28. srpna vyhlásily jednotlivé poroty vítěze čtyř soutěžních kategorií, a to na slavnostním zakončení v kině Světozor.

Samotné slavnostní zakončení bylo sice relativně trapné, dvojice moderátorů se po celou dobu tu více, tu méně křečovitě snažila o humor, ale samotné předávání svůj smysl splnilo. Po něm následovala projekce černohumorné hříčky finského režiséra Jalmariho Helandera Rare Exports, po jejímž skončení mohli účastníci večera odjet přistaveným autobusem na zakončovací party v Akropoli.

A jaké snímky tedy letos poroty ocenily?

V sekci Fresh Generation, soutěži prvních a druhých celovečerních filmů, vybrala porota snímek Jess + Moss amerického režiséra Claye Jetera, který se pokusil o rekonstrukci lidské paměti a vzpomínek na jedno léto dvou různě starých dětí na americkém jihu.

V sekci Konfrontace (hraných a dokumentárních filmů) zvítězil film Jáma českého režiséra Jiřího Stejskala natáčený v estonské produkci a pojednávající o rodině z Kyjeva, snažící se uchránit svůj dům před blížící se panelovou výstavbou. Zvláštní uznání pak porota přiřkla filmu Dálkový hovor polského režiséra Grzegorze Muskaly o muži, jehož jediným spojením s manželkou je telefonní linka.

Sekce animovaných a experimentálních filmů Theatre Optique pak svého vítěze našla ve filmu Toulavý dům plný ptačí vody Veroniky Samartsevy.
Zvláštní uznání putovalo filmu Život je pes studentky FAMU Michaely Hoffové.

Letošní cenu diváků získal německý Transfer snažící se pomocí sci-fi premisy o přemisťování vědomí poukázat na současná tíživá témata společnosti.

Osmý ročník Fresh Film Festu se letos vydařil. Filmová nabídka byla více než pestrá a i přes lehké technické obtíže, který celý festival provázely, si mohl každý najít „to své“. Nezbývá, než popřát pořadatelům hodně štěstí do budoucna a být zvědav, co nám přinese příští ročník.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru