Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Soutěživý Fresh Film Fest 2011

Soutěživý Fresh Film Fest 2011

FESTIVALY: Fresh Film Fest – ONDŘEJ JAN KOSNAR –

Na letošním Fresh Film Festu samozřejmě proběhnou i tradiční soutěže. V sekci Fresh Generation v porotě zasednou ruský filmový kritik Evgeny Gusyatinskiy, francouzský scenárista, dokumentarista a režisér Stéphane Arnoux,  a v současnosti jeden z nejoceňovanějších evropských filmařů, maďarský režisér Benedek Fliegauf. V rámci festivalu bude promítán jeho snímek Dealer, stejně jako jeho novinka Lůno, která aktuálně přichází i do kin.
Z filmů sekce Fresh Generation bude k vidění kupříkladu americký Jess + Moss režiséra Claye Jetera zobrazující vzpomínky malého chlapce a jeho dospívající sestřenice z Kentucky. Transfer, druhý celovečerní film záhřebského rodáka žijícího v Německu Damira Lukacevice, je sci-fi pojednávající o možnosti přenést vědomí člověka do těla cizího hostitele. Stárnoucí bohatý pár si zaplatí vysokou částku za to, aby své vědomí přenesl do těl dvou afrických imigrantů s tím, že může na čtyři hodiny denně kontrolovat jejich původní osobnosti.

Opozici k tradiční představě o indické kinematografii pak předkládá snímek Sráč kalkatského režiséra, producenta a kameramana vystupujícího pod pseudonymem Q. Film vypráví příběh o člověku, unikajícím z předměstské existence k drogám, sexu, vulgaritě a rapovým rýmům. Americký Bellflower pojednává o dvojici můžů fascinovaných vizí apokalypsy z filmu Šílený Max 2. Volný čas tráví sestrojováním plamenometu a démonického automobilu Medusa. Když se však v jejich prostředí objeví dívka Milly, do které se Woodrow okamžitě zamiluje, rozehrává se agresivní romance, směřující k tragédii apokalyptických rozměrů. Film je celovečerním debutem Evana Glodella.
Mezi další snímky pak patří ještě Nežádoucí účinky mexického rodáka Davida Michána a bulharský Tilt Viktora Chouchkova.

V sekci Konfrontace, věnující se dokumentárním a studentským filmům, bude porotou rumunská scenáristka Anna Agopian, portugalský umělec Paulo Furtado a český režisér Robert Sedláček. K vidění bude patnáct snímků z více jak desítky zemí.

Theatre Optique, zaměřenou na animovaný film, budou mít na starosti hlava herního studia Amanita Design (stojícího za hrami Samorost a Machinarium) Jakub Dvorský, polská výtvarnice Katarzyna Kozyra, jejíž výstava je součástí doprovodného programu festivalu, a estonský animátor Ülo Pikkov. Soutěžit bude 16 snímků, včetně dvou českých.

Soutěžní sekce Fresh Czech se, jak už název napovídá, věnuje české studentské tvorbě. V porotě zasednou režisér a spisovatel Pavel Göbl, spisovatelka Petra Hůlová a básník a prozaik Tobiáš Jirous. Hodnotit budou 10 studentských počinů.

Festival začíná ve středu 24. srpna a končí 28. Promítací místa jsou kromě Paláce Akropolis a kina Světozor také Kino 35 ve Francouzském institutu, v žižkovském divadle Ponec a Letním kině v Riegrových sadech, kde je vstup zdarma. Doprovodný program pak bude probíhat i v Polském institutu a na FAMU.

Veškeré potřebné informace zde: Freshfilmfest.net

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru